ارزیابی وضعیت نابرابری پردیس های دانشگاه فرهنگیان در سطح درونداد جهت نیل به توسعه پایدار
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 7، شماره: 13
- کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-7-13_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
علوم تربیتی .دانشگاه فرهنگیان.عضو هیئت علمی پردیس الزهرا زنجان
دانشگاه ارومیه
استادیار دانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
چکیده
یکی از مهمترین عناصر نابرابری در آموزش و پرورش کشور، معلم و کیفیت تربیت او در پردیسهای دانشگاه فرهنگیان خواهد بود. اگر پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در موقعیت نابرابر باشند محصول دانشگاه که همان معلمان میباشند به شیوه نابرابر و کیفیت نابرابر تربیت خواهند شد. رسالت دانشگاه فرهنگیان تربیت نیروی متعهد و متخصص برای آموزش و پرورش است. اگر پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در موقعیتهای نابرابر باشند، محصول دانشگاه که همان معلمان می باشند به شیوه نابرابر و کیفیت نابرابر تربیت خواهند شد. پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی با هدف ارزیابی وضعیت نابرابری پردیسهای دانشگاه فرهنگیان کل کشور (۶۴پردیس برادران و خواهران) از نظر برخورداری از شاخصهای درونداد آموزشی انجام گرفته است. از مدلهای تاپسیس، آنتروپی و ضریب پراکندگی برای رتبهبندی و از روش تحلیل رگرسیون و با بهرهگیری از نرمافزار SPSS برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شده است. نتایج نشان داد، از ۶۴ پردیس دانشگاه فرهنگیان مورد بررسی، پردیسهای شهید چمران تهران، علامه امینی آذربایجان شرقی، شهید بهشتی خراسان رضوی و رسول اکرم (ص) خوزستان در دسته پردیسهای برخوردار، چهار پردیس به عنوان پردیسهای نیمهبرخوردار و ۵۶ پردیس نیز به عنوان پردیسهای محروم به لحاظ شاخصهای درونداد آموزشی قرار گرفتهاند. ضریب پراکندگی نشان داد، بیشترین میزان نابرابری در شاخصهای آموزشی (با ضریب ۸۸/۰) و کمترین میزان نابرابری در شاخصهای فرهنگی (باضریب۵۲/۰) میباشد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که شاخصهای اعتبارات و امکانات، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در مجموع ۲/۹۵ درصد واریانس متغیر وابسته (شاخص تلفیقی نابرابری) را تبیین مینمایند.کلیدواژه ها
ارزیابی, نابرابری, دانشگاه فرهنگیان, برنامه ریزی آموزشی, شاخص هااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.