ارائه الگویی برای یادگیری الکترونیکی با دیدگاه کارایی در موسسات آموزش عالی کشور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 8، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-8-15_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران فیضی

۱استاد دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

پیام حنفی زاده

دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

محمد نیلی

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران

حمیده علاءالدین

گروه مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و خسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

هدف پژوهش حاضر، ارائه الگویی برای یادگیری­الکترونیکی با دیدگاه کارایی در موسسات آموزش عالی ایران میباشد. روش پژوهش، از نوع آمیخته بوده و در دو مرحله انجام شده­است. مرحله اول؛ کاربردی توسعه­ای با جامعه آماری خبرگان مطرح دانشگاهی حوزه یادگیری­الکترونیکی، روش نمونه­گیری هدفمند-ملاک­محور و روشهای گردآوری داده­، مطالعات کتابخانه­ای و مصاحبه. مرحله دوم؛ همبستگی (معادلات ساختاری) با نمونه­­آماری۳۷۶ نفری از اعضای هیات­علمی، مدیران و کارشناسان فنی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه محقق­ساخته. همچنین از تحلیل دلفی و روش­های آماری توصیفی و استنباطی، معادلات ساختاری با نرم­افزار SmartPLS برای تحلیل داده­ها استفاده شده است. یافته­های حاصل از پژوهش تاثیر ابعاد تدوین، محتوا، پشتیبانی، راهبرد آموزشی، رابط کاربری، بازاریابی اینترنتی، فناوری، کانال ارتباطی، عوامل فردی بر رضایت کاربران و کارایی یادگیری الکترونیکی موسسات آموزش عالی ایران را تایید کرده­است. همچنین متغیر کانال ارتباطی، بر محتوا و رضایت کاربران تاثیری مثبت و معنادار داشته و تاثیر مثبت و معنادار رضایت کاربران بر کارایی یادگیری­الکترونیکی نیز تایید شده­است. بنابراین برای تدوین برنامه آموزشی و بالابردن کارایی در یادگیری در نظام یادگیری­الکترونیکی، باید عوامل ذکر شده را مد نظر قرار داد.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی, معادلات ساختاری, موسسات آموزش عالی, برنامه ریزی آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.