ارزیابی نابرابری شاخص آموزشی در منطقه اورامانات استان کرمانشاه
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 8، شماره: 16
- کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-8-16_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 155
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه محقق
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی وضعیت شاخص آموزشی در منطقه اورامانات استان کرمانشاه میباشد. از لحاظ هدف کاربردی و از نوع توصیفی تحلیلی میباشد. جامعه آماری آن ۱۴ شهرستان استان کرمانشاه با تاکید بر منطقه اورامانات میباشد در راستای پاسخگویی به سوالات پژوهش از ۲۵ متغیر بخش آموزشی استفاده شده است که اطلاعات لازم در این زمینه از سالنامه آماری سال ۱۳۹۵ استان کرمانشاه گرفته شده است. تکنیک آنتروپی شانون جهت تعیین ضریب اهمیت شاخصها، مدلARAS به منظور سنجش میزان برخورداری شهرستانهای استان کرمانشاه و نرمافزار SPSS( آزمون همبستگی پیرسون) برای بررسی رابطه بین نرخ شهرنشینی با توسعهیافتگی شهرستانها استفاده شده است. نتایج نشان میدهد ضریب توسعه شاخص آموزشی در شهرستانهای استان کرمانشاه (۱) تا (۶۷۲۰/۰) میباشد به طوری که شهرستان هرسین با (۱) تنها شهرستان توسعهیافته(۱۴/۷ درصد) میباشد و سیزده شهرستان دیگر یعنی پاوه، قصرشیرین، روانسر، اسلام آبادغرب، گیلانغرب، کنگاور، کرمانشاه، دالاهو، سرپلذهاب، جوانرود، صحنه، سنقر و نهایتا ثلاثباباجانی با(۶۷۲۰/۰) به ترتیب در رتبههای دوم تا چهاردهم و نیمه توسعهیافته ( ۸۶/۹۲ درصد) میباشند. وضعیت توسعه شهرستانهای منطقه اورامانات بدین صورت میباشد شهرستان پاوه با (۷۹۶۷/۰) در رتبه دوم، شهرستان روانسر با (۷۳۵۵/۰)، در رتبه چهارم، شهرستان جوانرود با (۷۱۲۶/۰) در رتبه یازدهم و شهرستان ثلاثباباجانی با (۶۷۲۰/۰) در رتبه چهاردهم میباشد. بین نرخ شهرنشینی و وضعیت توسعه شاخص آموزشی همبستگی معناداری وجود ندارد، در برنامهریزی آموزشی باید شهرستانهای محروم در اولویت نخست توسعه آموزشی و دیگر شهرستانها در اولویت بعدی قرار گیرند.کلیدواژه ها
برنامه ریزی آموزشی, منطقه اورامانات, تکنیکARAS , نرخ شهرنشینیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.