تحلیل ساختاری عدالت جنسیتی در کیفرگذاری جرایم تعزیری
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پژوهشنامه حقوق کیفری، دوره: 10، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JOLG-10-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 156
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه مطالعات زنان،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه تربیت مدرس، تهران
دانشیار گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
استاد حقوق کیفری و جرم شناسی دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس تهران
استادیار گروه مطالعات زنان دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس تهران
چکیده
با افزایش نرخ جرم زنان،برقراری عدالت جنسیتی در کیفرگذاری جرایم تعزیری اهمیت می یابد. لذا به موارد موثر بر کیفرگذاری جرایم زنان شامل اراده ارتکاب جرم و پیامدهای کیفر پرداخته می شود. به منظور بررسی این موارد از نظریه فشار ساختاری و مفهوم نقش استفاده شده است. روش پژوهش کیفی و از طریق مصاحبه نیمه باز با چهار گروه فقهای دینی، قضات و وکلا، دانشجویان حقوق جزا و فعالان حقوق زنان می باشد. فشار ساختاری که در موقعیت های مختلف بر زنان وارد میشود، اراده را منفعل و زمینه ارتکاب جرم توسط آنها را فراهم می سازد. از سوی دیگر، کیفرها پیامدهای مضاعف و شدیدتری مانند مشکلات جسمی و روحی، طرد خانوادگی و اجتماعی برای زنان در بر دارند. این شرایط ضرورت اعمال رویکردی حمایتی در کیفرگذاری از قبیل تخفیف در نوع و میزان مجازات، حذف کامل برخی مجازات ها و غیره را برای زنان ایجاب می کند.کلیدواژه ها
کیفرگذاری جنسیتی, جرایم تعزیری, عدالت جنسیتی, فشار ساختاری, نقش اجتماعی خانوادگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.