روکش کاری جوشی در جای پودر نانو ساختار Mo-Si-C بر روی نیکل خالص و ارزیابی ریز ساختار و سختی آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد شمس

کارشناس ارشد مهندسی مواد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی شمعانیان

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی صالحی

استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در دهه اخیر تحقیقات و پژوهش های مختلف بر روی ترکیبات سیلیسایدی به عنوان پوشش محافظ سطوح فلزی، در دماهای بالا صورت گرفته است. خواص مناسبی نظیر مقاومت به اکسیداسیون عالی، دمای ذوب بالا و رفتار سایشی مناسب منجر به انتخاب این ترکیبات به عنوان پوشش مناسب جهت محافظت سطوح شده است. در این پژوهش، روکش کاری نیکل خالص با مخلوط پودری نانو ساختار Mo-Si-C به صورت درجا با استفاده از فرایند جوشکاری قوسی تنگستن-گاز انجام شد. به منظور ازیابی ساختار پوشش از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده گردید. شناسایی فازهای موجود در ساختار پوشش به روش آزمایش پراش پرتوایکس و آنالیز عنصری طیف سنج اشعه ایکس انجام گرفت. یافته های پژوهشی نشان داد که ساختار پوشش دارای فازهای Mo2Ni3Si و NiSi به همراه مقادیر کمی از فازهای MoSi2 و SiC به صورت لایه ای با ضخامتی در حدود 1 میلیمتر، بر روی سطح نیکل می باشد. بررسی ریزس اختار لایه ایجاد شده نشان داد که با انجام فرایند آسیاب کاری و تولید در جای این کامپوزیت، توزیع مناسب دندریت های Mo2Ni3Si صورت می گیرد. همچنین انجام آزمون سختی سجنی به روش ویکروز نشان داد که با اعمال روکش کاری جوشی مخلوط پودری و تشکیل فازهای سیلیسایدی NiSi7Mo2Ni3Si7MoSi2 و SiC، افزایش سختی لایه جوش تا 850HV0.2 رخ میدهد.

کلیدواژه ها

روکش کاری، پودر نانوساختار Mo-Si-C ، نیکل خالص، ریز ساختار، سختی سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.