بررسی نقش ریزجانداران محرک رشد جهت افزایش مقاومت گیاهان دارویی به تنش های محیطی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
استادیار گروه علوم خاک، دانشگاه جیرفت
دانشیار گروه علوم خاک، دانشگاه جیرفت
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک-دانشگاه جیرفت
چکیده
مطالعه شرایط زیستی از جنبه های اقلیمی ، خاک، گیاهان، جانوران و امثال آن برای انسانها این نکته مهم و قابل توجه را یادآور می شود که انسان برای بهبود شرایط زندگی خود نیاز به استفاده از فناوری جدید در زمینه های مختلف به ویژه کشاورزی خواهد داشت . گیاهان دارویی اهمیت ویژهای برای انسان دارند. برخی از این گیاهان به خشکی مقاوم و تقربای در هر خاکی حتی خاک شنی و تهی از مواد و عناصر غذایی رشد می کنند. تنش های محیطی از مهم ترین عوامل موثر در رشد و باروری گیاهان در سطح جهان می باشند که می توان به تنش های خشکی و شوری اشاره کرد. یکی از فناوری های زیستی که برای پاسخ به تنش ها کاربرد دارد، استفاده از ریزجانداران مانند ریزوباکتری های محرک رشد گیاه (PGPR) و قارچهای میکوریزا می باشد. طیف گستردهای از ریزجانداران مانند برخی از باکتری های خاکزی ، می توانند در گروه باکتری های محرک رشد گیاه (مانند جنس های سودوموناس، باسیلوس، ازوتوباکتر، آزوسپیریلوم) قرار گیرند. امروزه با توجه به افزایش وسعت زمین های در معرض تنش های محیطی در جهان و ایران و با در نظر داشتن افزایش رشد جمعیت همراه با کاهش و نابودی منابع آبی و خاکی ، مطالعه در زمینه انواع محرکهای رشدی از جمله ریزجانداران، جهت افزایش مقاومت گیاهان به شرایط نامساعد محیط زیست در حال افزایش می باشد.کلیدواژه ها
تنش خشکی ، تنش شوری ، قارچهای میکوریزا، ریزوباکتری های محرک رشد گیاه (PGPR)مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.