نقش الیسیتورهای زیستی و غیرزیستی در تولید متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 324
نویسندگان
دانشجوی دکتری فیزیولوژی تولید و پس از برداشت گیاهان باغی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
چکیده
گیاهان دارویی از هزاران سال پیش به عنوان یکی از مهم ترین منابع دارویی کاربرد داشته اند. فرآوردههای حاصل از متابولیسم ثانویه گیاهان جزء گرانبهاترین ترکیب شیمیایی گیاهی هستند. متابولیت های ثانویه ، دسته ای از مواد شامل اسیدهای پیچیده، لاکتونها، فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها هستند که به صورت عصاره یا پودرهای گیاهی در درمان بسیاری از بیماری های شایع به کار برده می شوند. در برخی از گیاهان، تولید پایین ترکیبات دارویی در کشت بافت برای تجاری شدن آنها مشکل آفرین بوده است . یکی از اقداماتی که می تواند در تولید متابولیت های ثانویه موثر باشد، افزودن الیسیتورهای زیستی و غیرزیستی می باشد . الیسیتورها پیامهایی تولید می کنند که باعث تحریک تشکیل متابولیت های ثانویه می شوند که از این روش می توان برای تولید بیشتر متابولیت ها استفاده نمود. وجود الیسیتور (محرک) در محیط کشت ، همچنین می تواند به عنوان یک عامل تنش زا برای گیاه عمل کرده و سبب تحریک سیستم دفاعی گیاه در غلظت های پایین الیسیتور شود که در نتیجه باعث تحریک بیان ژنهای سیستم دفاعی گیاه می شود؛ بنابراین ، الیسیتورها می توانند نقش دوگانه ای داشته باشند. به طوری که هم مقاومت گیاه را تحریک کرده و هم تولید متابولیت های ثانویه را افزایش می دهند.کلیدواژه ها
الیسیتورها، سیستم دفاعی ، گیاهان دارویی ، متابولیت های ثانویه .مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.