تولید و مشخصه یابی نان وذرات TiN به روش آسیاب کاری واکنشی پودر تیتانیوم در اتمسفر نیتروژن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا والایی

کارشناس ارشد استخراج فلزات- دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفهان

علی سعیدی

استاد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفهان

علی شفیعی

استاد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدحسین فتحی

استاد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد- دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در سال های اخیر نیتریدهای بین نشینی فلزات واسطه به دلیل خواص شیمیایی و فیزیکی منحصر به فرد توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. در این تحقیق، نانو ذرات نیترید تیتانیوم استوکیومتری با استفاده از فرایند آسیاب کاری واکنشی پودر تیتانیوم فلزی درون گاز نیتروژن با فشار 5 بار تولید شدند. تغییرات دما و افت فشار در حین آسیاب کاری و در دوره های زمانی منظم (30دقیقه) و با استفاده از دما سنج مادون قرمز و فشار گازی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین از پراش سنج پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به طیف سنج تفکیک انرژی (EDS) به منظور فاز شناسی و مشخصه یابی محصولات آسیاب کاری استفاده شد. نتیجه بررسی ها حاکی از تشکیل نانوذرات نیترید تیتانیوم با شبکه کرستالی مکعبی (به ترتیب با متوسط اندازه ذره، اندازه دانه و پارامتر شبکه معادل 80 و 16 و 0/4236 نانومتر) و پس از 6 ساعت آسیاب کاری بود در حالی که افزایش زمان آسیاب کاری تا 10 ساعت منجر به افزایش اندازه ذرات، اتدازه دانه ها و مقدار ناخالصی آهن در محصول شد. همچنین مکانیزم آسیاب کاری واکنشی رد این مدت زمان آسیاب کاری نسبتا کوتاه با جزئیات مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

نانو ذره، نیترید تیتانیوم، آسیاب کاری واکنشی، گاز نیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.