مروری بر انواع برنامه ریزی استراتژیک یا راهبردی و ارزیابی انواع روش ها و مدل ها ی برنامه ر یزی استراتژیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF08_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرزائی

دکتری، دانشکده فنی و مهندسی ، واحد اردبیل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، هوراند، ایران

چکیده

یکی از اصلی ترین چالش های مدیران در محیط های متلاطم تصمیم گیری درست اما سریع است . غفلت از تغییرات محیطی می تواند تاثیرات منفی عمده بر عمل کرد سازمان بگذارد. صاحب نظران معتقدند سازمانها برای مصون ماندن از امواج سهمگین محیطی و هم چنین سازگاری با الزامات رقابتی چارهای جز کسب و تداوم مزیت رقابتی ندارند. با توجه به تلاطمات روز افزون محیط رقابتی و پیچیدگی تصمیم ها و تحولات داخلی سازمان، در خصوص ضرورت و نقش کلیدی مدیریت راهبردی اثربخش در موفقیت سازمان تردیدی وجود ندارد. مدیریت راهبردی در مورد انتخاب یک موقعیت منحصر به فرد برای سازمان، انجام امور به شکل متفاوت یا بهتر از رقبا با هزینه کم تر و یا ارضای بهتر نیاز هاست . که می تواند در تمامی حوزههای مدیریتی از جمله مسائل مرتبط با نیروی انسانی ، بازاریابی ، تولید، مالی ، تحقیق و توسعه و ... مطرح گردد، که همگی منجر به بهبود وضعیت سازمان و رسیدن سازمان به هدف تعالی سازمانی گردد. این مقاله در دو بخش به معرفی انواع مدل های برنامه ر یزی راهبردی می پردازد. ابتدا تعدادی از روشهای تدوین مدلهای برنامه ریزی راهبردی را که بر اساس توالی زمانی شکل گرفته اند معرفی کرده و سپس در بخش دوم تکنیک ها ی جدولی برای تجز یه و تحلیل برنامه ریزی راهبردی را معرفی می کند. در این مقاله گام های اساسی طراحی مدل برنامه ریزی راهبردی و نحوه تحلیل متغیرها ی اساسی آن را بررسی خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی، استراتژیک ، مدیریت ، راهبردی، مدل، تجزیه و تحلیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.