مطالعه و تحلیلی بر رابطه بین بی خوابی و افسردگی و بررسی تاثیر آن بر عملکرد فردی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنگره جهانی یافته های نوین در سلامت علوم بهداشتی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: IEMC02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 706
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، استان آذربایجان شرقی، ایران،
چکیده
بی خوابی یا کم خوابی (به انگلیسی: Insomnia) یک علامت است که فرد به طور مستمر به خواب نمی رود. به عبارتی دیگر مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در خلال شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود را بی خوابی می گویند. در هر سنی که باشید ممکن است بی خوابی به سراغتان بیاید و ارتباطی با گروه سنی خاصی ندارد. افسردگی و خواب به روشی جالب به هم مرتبط هستند. خواب ضعیف و یا اختلالات خواب مثل بی خوابی یا آپنه خواب، ممکن است مشکلاتی را در تنظیم احساسات ایجاد کنند که به نوبه خود ممکن است شما را در برابر افسردگی در آینده آسیب پذیرتر کند (ماه ها یا حتی سال ها بعد)، از آن طرف افسردگی به خودی خود با مشکلات خواب مانند کوتاه کردن میزان خواب عمیق در افراد مرتبط است. بطور کلی علائم افسردگی می تواند بر خواب شما تاثیر بگذارد. اثری که افسردگی بر خواب دارد به خوبی مستند شده است. یکی از شایع ترین علائم افسردگی، اختلال خواب است. بیش از ۷۵ درصد از افراد مبتلا به افسردگی دارای نوعی اختلال خواب هستند. این اختلال می تواند به شکل زیر باشد: بی خوابی: این اختلال، خوب خوابیدن یا به خواب رفتن طولانی مدت را دشوار می کند. پرخوابی: خواب آلودگی بیش از حد در طول روز (EDS) نیز نامیده می شود، پرخوابی باعث می شود که در طول روز به طور غیرعادی احساس خواب آلودگی کنید، حتی اگر زیاد بخوابید. حدود سه چهارم بیماران افسرده علائم بی خوابی دارند و پرخوابی در حدود ۴۰ درصد از بزرگسالان جوان افسرده و ۱۰ درصد از بیماران مسن تر وجود دارد که در زنان غالب است. این علائم باعث ناراحتی شدید می شود، تاثیر عمده ای بر کیفیت زندگی دارد و یک عامل خطر قوی برای خودکشی است. علاوه بر تجربه ذهنی علائم خواب، تغییرات کاملا مستندی در معماری عینی خواب در افسردگی وجود دارد. مکانیسم های تنظیم خواب و چگونگی اختلال در افسردگی مورد بحث قرار می گیرد. علائم خواب اغلب با درمان برطرف نمی شوند و خطر بیشتری برای عود ایجاد می کنند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که بی خوابی در افراد غیر افسرده یک عامل خطر برای ایجاد افسردگی بعدی است. بنابراین نیاز به مدیریت موفق تر اختلال خواب در افسردگی، به منظور بهبود کیفیت زندگی در این بیماران و کاهش عامل مهم در عود افسردگی وجود دارد.کلیدواژه ها
روان، خواب، افسردگی، بی خوابی، کیفیتمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.