شناسایی ابعاد راهبردهای بازاریابی در بوم گردی در راستای دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی؛ پژوهشی پدیدارشناسانه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 25، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-25-11_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحیمی کلور

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اجتماعی،دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران. (مسوول مکاتبات)

ایمان قاسمی همدانی

دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم اجتماعی،دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: امروزه صنعت گردشگری صنعتی پویا و با ویژگی های منحصر به فرد است که بخش مهمی از فعالیت های اقتصادی و غیر اقتصادی کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه را به خود اختصاص داده است. یکی از عوامل مهم در رشد و توسعه صنعت گردشگری، برنامه ریزی بهینه امور مربوط به آن است. از دستاوردهای این صنعت، صرف نظر از مشارکت در توسعه، می توان به رشد اقتصادی و همچنین ایجاد فرصت های شغلی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه نام برد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد -راهبردهای بازاریابی در بوم گردی در راستای دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی انجام گرفته است. روش بررسی: این پژوهش با رویکرد کیفی و استفاده از راهبرد پدیدارشناسی و در سال ۱۴۰۰ انجام شده است. بر اساس نمونه گیری هدفمند و تا حصول اشباع نظری، ۲۰ نفر از مدیران بوم گردی های استان مازندران دعوت شدند. داده ها به کمک مصاحبه ی نیمه ساختار یافته و عمیق گردآوری و با روش تحلیل محتوا و با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری MAXQDA تجزیه و تحلیل شدند. جهت کسب روایی داده ها از بررسی توسط مشارکت کنندگان و جهت پایایی از توافق درونی دو کدگذار و مرور خبرگان غیرشرکت کننده در پژوهش استفاده شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد ابعاد شناسایی شده راهبرد بازاریابی در بوم گردی شامل رهبری کاهش هزینه در راستای توسعه اقتصادی، تمایز درراستای توسعه مدیریت منابع انسانی، تمرکز درراستای توسعه اجتماعی و تمرکز در راستای توسعه زیست محیطی می باشد. بحث و نتیجه گیری: از تحلیل مصاحبه های نیمه ساختار و عمیق، ۴ مقوله اصلی راهبرد رهبری هزینه در راستای توسعه اقتصادی، راهبرد تمایز در راستای توسعه مدیریت منابع انسانی، راهبرد تمرکز در راستای توسعه اجتماعی و راهبرد تمرکز در راستای توسعه محیطی و ۷۳ زیرمقوله حاصل شد.

کلیدواژه ها

راهبردهای بازاریابی، بوم گردی، توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، پدیدارشناسی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.