بررسی تغییرات سرفاصله زمانی در لحظه تغییر باند

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید صابر ناصرعلوی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمود صفارزاده

استاد تمام، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

حامد مالمیر

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد

چکیده

سرفاصله زمانی بین خودروها ازخصوصیات مهم جریان ترافیک است که برایمنی، سطح سرویس، رفتار راننده و ظرفیت سیستم حمل و نقل اثر میگذارد. مقاله حاضر به بررسی تغییرات سرفاصله زمانی وسایل نقلیه در لحظه قبل و بعد از تغییر باند میپردازد. بر اساس تحلیل صورت گرفته (تحلیل توصیفی و استنباط آماری) بر روی داده های ترافیکی آزادراه Emeryville، کالیفرنیا، معلوم شد تفاوت معنی داری بین میانگین سرفاصله زمانی قبل و بعد از تغییر باند وجود دارد. بیشترین فراوانی سرفاصله زمانی قبل از تغییر باند در محدوده کمتر از 4 ثانیه است در حالی که بعد از تغییر باند، بیشترین فراوانی در محدوده 1 تا 2 ثانیه قرار میگیرد. در مقایسه سرفاصله زمانی وسایل نقلیه ی بعد از تغییر باند با وسایلی که تغییر باندی ندادهاند مشخص شد که در مقادیر سرفاصله زمانی کمتر از حدود 2/5 ثانیه، فراوانی سرفاصله زمانی خودروهای با تغییر باند بیشتر از خودروهای با عدم تغییر باند است و در سرفاصله های زمانی بیشتر از 2/5 ثانیه این رابطه معکوس میشود. این نتایج نشان میدهد که هر چقدر تعداد تغییر باند بیشتر باشد سرفاصله های زمانی کاهش چشمگیری خواهد داشت و این باعث افزایش تعداد تصادفات و کاهش ایمنی میگردد. همچنین از نتایج تحقیق حاضر میتوان در نرم افزارهای شبیه سازی خرد ترافیک استفاده کرد.

کلیدواژه ها

سرفاصله زمانی، تغییرباند، توزیع آماری، جریان ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.