بررسی تاثیر تیمار شیمیایی ماده لیگنوسلولزی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چند سازه ی هیبریدی آرد پوسته برنج/پلی پروپیلن/نانورس

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-15-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی الله موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

در این تحقیق، تاثیر تیمار شیمیایی آرد پوسته برنج با اسید استیک گلاسیال و بنزیل کلراید بر خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه ی پلی پروپیلن/آرد پوسته برنج/نانوکلی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور آرد پوسته برنج با اندازه مش ۴۰+/۶۰- انتخاب شد. ابتدا آرد خشک شده در محلول هیدروکسید سدیم غوطه ور و بعد با اسید استیک گلاسیال و بنزیل کلراید تحت تیمار شیمیایی قرار گرفت. پس از اختلاط نانورس در ۴ سطح (۰، ۱، ۳ و ۵Phc )، پلی پروپیلن مذاب (۶۰ درصد) و سازگارکننده MAPP به مقدار Phc ۴، آرد پوسته برنج تیمار شده و نشده (۴۰ درصد) اضافه و چند سازه هایی ساخته شد. سپس خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه تولید شده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. برای اطمینان از انجام تیمار شیمیایی از طیف سنجی مادون قرمز استفاده شد. نتایج طیف سنجی نشان داد که ناحیه جذبی ۱-cm ۳۴۲۵ – ۳۴۲۰ که محل جذب گروه های هیدروکسیل است تغییر پیدا کرده است. در ناحیه جذبی ۱-cm ۱۶۲۰-۱۴۰۰ (مربوط به گروه کربونیل) تغییرات در پیک آرد پوسته برنج ناشی از خروج همی سلولز از آرد پوسته برنج تیمار شده است. خواص مکانیکی نمونه های تیمار شده نسبت به نمونه های بدون تیمار افزایش و خواص فیزیکی آن بهبود یافت. با افزایش مقدار نانورس، روند تغییرات مقاومت های کششی و خمشی نزولی و مقدار جذب آب و واکشیدگی ضخامت بهبود یافت.

کلیدواژه ها

خصوصیات فیزیکی و مکانیکی, آرد پوسته برنج, اسید استیک گلاسیال, بنزیل کلراید, نانورس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.