ارائه معماری مفهوم یو منطقی سیستم هوشمند مدیریت بهره برداری یکپارچه پیشنهادی در سامانه اتوبوسرانی شهر تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خشایی پور

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، معاون مطالعات و برنامه ریزی سازم

آرمین خطیب زاده

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، مدیر پژوهشی شرکت مهندسین مشاور ب

محمد حسین زمانیان

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، شرکت مهندسین مشاور بهین تردد

غلامرضا طاهرنیا

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل ونقل، سازمان حمل ونقل و ترافیک تهران

چکیده

سیستمهای حمل ونقل همگانی با توجه به مشخصات عملکردی و کارکردی آن، طیف وسیعی از خدمات و سطوح سرویس را شامل شده که در این میان سامانه اتوبوسرانی با توجه به انعطاف بالای آن نسبت به بافتهای شهری و هزینه های زیرساخت پایینتر، از توسعه قابل توجهی برخوردار شده است. بخش بهره برداری سیستم اتوبوسرانی از اجزای مختلفی شامل شبکه و خطوط اتوبوسرانی، سیستمهای مدیریت ناوگان، سیستم اطلاعرسانی و سیستم پرداخت کرایه تشکیل شده است. مدیریت توامان اجزای فوق، سیستم مدیریت بهره برداری یکپارچه اتوبوسرانی نامیده میشود که عملکرد بهتر سیستم اتوبوسرانی را به دنبال خواهد داشت. به عبارت دیگر سیستم مدیریت بهرهبرداری یکپارچه اتوبوسرانی با نگاهی جامع به تمامی اجزای فوق، به تنظیم و هماهنگی روابط بین آنها میپردازد. امروزه شهرهای بسیاری در نقاط مختلف جهان یکپارچه سازی سیستم اتوبوسرانی خود را در جهت بهبود عملکرد آن به مرحله اجرا درآورده اند. سئول و لندن به عنوان دو شهر توسعه یافته و سانتیاگو و تایپه به عنوان دو شهر در حال توسعه، از جمله شهرهای موفق در زمینه پیاده سازی سیستم مدیریت بهره برداری یکپارچه اتوبوسرانی به شمار میآیند. در این مقاله ضمن بررسی تجربیات این چهار شهر در این زمینه، سیستم مدیریت یکپارچه اتوبوسرانی برای شهر تهران در قالب معماری مفهومی و معماری منطقی ارائه میگردد.

کلیدواژه ها

مدیریت بهره برداری یکپارچه اتوبوسرانی، معماری سیستمهای هوشمند حمل ونقل، اصلاح سیستم اتوبوسرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.