تحلیل چند معیاره و چند رده ای شبکه های حمل و نقل با استفاده از مدل های Mixed GEV : مبانی نظری و متدلوژی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شاه حسینی

کارشناس ارشد، دانشگاه صنعتی شریف

میلاد حقانی

کارشناس ارشد، دانشگاه صنعتی شریف

حسین پورزاهدی

استاد گروه حمل ونقل دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بسیاری از مطالعات در زمینه ی برنامه ریزی حمل و نقل به هر چه واقع بینانه تر ساختن مدلسازی رفتار اختصاص یافته است. مسأله ی مدلسازی انتخاب مسیر نیز از قاعده ی فوق مستثنی نبودهاست. دقت و کارایی بسیاری از تصمیمات گرفته شده در زمینه ی طراحی و توسعه ی شبکه های حمل و نقل، قیمت گذاری مسیر و اتخاذ دیگر سیاستهای مرتبط با مدیریت عرضه یا تقاضا در گروی دقت در پیش بینی الگوی تعادلی ترافیک در شبکه است. به همین جهت توسعه ی مدلهای تخصیص ترافیک تعمیم یافته تر، دقیقتر و با حساسیت بیشتر در سالهای اخیر در ادبیات حمل و نقل مورد توجه بودهاست. این پژوهش به معرفی و توسعه ی مبانی نظری یک رویکرد جدید در تخصیص ترافیک با هدف افزایش دقت، حساسیت و سیاست پذیری در پیش بینی الگوی ترافیک شبکه های حمل ونقل در نتیجه ی بهره گیری از فرضیات رفتاری سالمتر در مدلسازی رفتار انتخاب مسیر اختصاص خواهد یافت. رویکرد پیشنهادی شامل تخصیص ترافیک چندمعیاره (چندمتغیره) و چندردهای و با استفاده از مدلهای مقدار حدی تعمیم یافته ی مخلوط خواهد بود. چهارچوب نظریِ متدولوژی پیشنهادی با جزئیات شرح داده شده و مدل بر روی شبکه های آزمایشی نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین مقایسهای نیز بین رویکرد پیشنهادی با مدل سنتی تک متغیره و تکردهایِ قطعی صورت گرفته که حاکی از تفاوت قابل توجهی میان نتایج دو روش است.

کلیدواژه ها

مدلسازی انتخاب مسیر، مدلهای لوجیت و لوجیت مخلوط، پرداخت مدل، دادههای ارجحیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.