تعیین توابع تأخیر در تقاطعهای بدون چراغ راهنمایی:مطالعه موردی شهر تهران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 963
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا طاهرنیا

کارشناس ارشد راه و ترابری، مدیر واحد مطالعات و برنامه ریزی حمل و نقل سا

امیر هوشنگ مرادپور

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، مدیر پروژه شرکت مطالعات جامع حمل

مرتضی خشایی پور

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، معاون مطالعات و برنامه ریزی سازم

چکیده

تأخیر به عنوان یک عامل مهم و تأثیرگذار در انتخاب مسیر مطرح بوده و به عنوان یکی از مهمترین مدلها در شبیه سازیهای ترافیکی کاربرد دارد. زمان تأخیر در ورودی یک تقاطع به عوامل متعددی از جمله چگونگی رفتار رانندگان، مشخصات فیزیکی تقاطعها و خیابانهای ورودی به آن، حجم و ترکیب ترافیک همان ورودی و حجم و ترکیب حرکتهای مختلف (حجم تداخلی) در تقاطع بستگی دارد. توابع تأخیر به 2 گروه طبقهبندی میشوند. گروه اول توابعی هستند که زمان تأخیر هر ورودی تابعی از درجه اشباع همان ورودی میباشد و گروه دوم توابعی هستند که اثر حجم ترافیک سایر ورودیها در آنها لحاظ شده است. مطالعات قبلی نشان داده است که برای دستیابی به دقت بیشتر در مقدار تأخیر در تقاطعهای بدون چراغ راهنمائی، مدل تأخیر باید بصورت تابعی از حجم جریان ترافیک کلیه خیابانهای ورودی به آن تقاطع باشد. اکثر مدلهایی که تاکنون در ایران برای تخمین تأخیر در تقاطعهای بدون چراغ راهنمائی ساخته شدهاند تابعی از حجم همان ورودی بوده و اثر حجم تداخلی در سایر ورودیها در مدلها نقشی نداشته اند. در این تحقیق که به مطالعه موردی شهر تهران پرداخته است، مدل تأخیر در تقاطعهای بدون چراغ راهنمائی برای هر دو گروه توسعه داده شده است. در نوع اول تابع فقط وابسته به حجم ورودی تقاطع بود و در مدل نوع دوم حجم سایر ورودیها و ظرفیت معبر نیز درنظر گرفته میشود. تحقیق انجام شده در این مقاله نشان داد که مدلهای گروه دوم دقت بیشتری در برآورد تأخیر داشته و برای محاسبه تأخیر تقاطع های بدون چراغ کاربرد بیشتری خواهند داشت.

کلیدواژه ها

تابع تأخیر، حجم جریان، ظرفیت، تقاطع های بدون چراغ، حجم تداخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.