مقایسه مدل شبکه عصبی و مدل دوجمله ای منفی در برآورد تعداد تصادفات آزادراههای برونشهری با تکیه بر عوامل جاده ای(مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC12_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه باقری خلیلی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، کارشناس سازمان راهداری و حمل و نق

لیلا عزیزی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، کارشناس سازمان راهداری و حمل و نق

عبدالرضا شیخ الاسلامی

استادیار، دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

آنالیز تصادفات و پیشگیری از وقوع آن موضوعات بسیار مهم در مطالعات حمل و نقل می باشد چون این مساله با جان انسانها در ارتباط است. در کشور ما برخلاف کشورهای مختلف دنیا که در زمینه ایمنی و تصادفات سرمایه گذاری هنگفتی صورت داده و تحقیقات علمی گسترده ای انجام داده اند، تلاش در جهت توجه به مساله ایمنی و تحقیقات و پژوهش اصولی و علمی پیرامون آن اندک می باشد. در این تحقیق سعی بر آن شده که یک کار پژوهشی بر پایه علمی در زمینه تصادفات صورت گیرد و یک پایه و بنیادی برای تحقیقات علمی دیگر در زمینه ایمنی ایجاد گردد. با توجه به قدرت بالای مدل شبکه های عصبی در پیش بینی و طبقه بندی مشکلات و مسائل، در این مقاله تعداد تصادفات آزاد راههای برون شهری کشور، بر اساس عوامل تاثیر گذار مربوط به جاده با استفاده از شبکه های عصبی برآورد شده که آزاد راه تهران- قم به صورت مطالعه موردی مورد نظر قرار گرفته است . پارامترهای موثر در تصادفات آزادراهها که درمدل در نظر گرفته شده شامل وضعیت روسازی، تعداد دسترسی ها، فاصله محل تصادف تا مبدا و وجود عوارضی در قطعه می باشد و تعداد تصادفات درسال به عنوان متغیر خروجی مدل مورد محاسبه قرار گرفته است . در انتها ، خروجیهای مدل شبکه عصبی با خروجی های مدل دوجمله منفی مورد ارزیابی قرار گرفته است و مشخص شده است که مدل شبکه عصبی از کارایی بهتری نسبت به مدل دوجمله منفی برخوردار است.

کلیدواژه ها

تصادفات، عامل راه، شبکه های عصبی، مدل دوجمله منفی، آزادراه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.