تاثیر تمرین مقاومتی تناوبی با شدت های مختلف بر سطوح سرمی اینترلوکین-۶ ، عامل نکروز تومور-آلفا و نوروگلین-۴ مردان چاق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله سوخت و ساز و فعالیت ورزشی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMEG-12-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه یزدخواستی

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

فرناز سیفی اسگ شهر

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

رضا فرضی زاده

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی تناوبی با شدت های مختلف بر سطوح اینترلوکین -۶ (IL-۶)، فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) و نوروگلین-۴ (NRG-۴) در مردان چاق بود.روش : در این پژوهش نیمه تجربی، ۴۴ نفر از مردان چاق ۳۰-۲۰ ساله شهر تبریز انتخاب و به ۴ گروه کنترل، تمرین مقاومتی تناوبی با شدت پایین، شدت متوسط و شدت بالا تقسیم شدند. در ادامه آزمودنی های گروه تمرین مقاومتی، برنامه تمرین خود را به مدت ۱۲ هفته، سه جلسه در هفته با ۳ شدت متفاوت (۴۰% ۱RM با ۲۰ تکرار، ۶۰% ۱RM با ۱۲ تکرار و ۸۰% ۱RM با ۱۰ تکرار) انجام دادند. ۴۸ ساعت قبل از اولین جلسه تمرینی و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین مقاومتی، ویژگی های فردی آزمودنی ها و مقادیر سرمی IL-۶ ، TNF-α و NRG-۴ با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که ۱۲ هفته تمرین مقاومتی تناوبی موجب کاهش سطوح IL-۶ (۰۱/۰=P) در گروه تمرین با شدت بالا و افزایش سطوح NRG-۴ (۰۰۱/۰=P) بعد از تمرین مقاومتی تناوبی با هر سه شدت در مردان چاق شد، اما اثر معناداری بر سطوح TNF-α (۰۵/۰=P) نداشت.کاهش IL-۶ و افزایش سطوح نوروگلین-۴ در گروه تمرین مقاومتی تناوبی با شدت بالا نسبت به گروه های دیگر بیشتر بود ( به ترتیب ۰۲/۰=P و۰۰۱/۰=P ). نتیجه گیری: به نظر می رسد، تمرینات مقاومتی تناوبی با شدت های مختلف می تواند باعث بهبود شاخص های التهابی و نوروگلین-۴ در افراد چاق شود؛ که این بهبود در تمرین مقاومتی با شدت بالا نمایان تر بود.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی تناوبی, نوروگلین-۴, اینترلوکین-۶, فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا, افراد چاق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.