بررسی ویژگی های جریان مواد و انرژی در اکوسیستم های شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت
  • کد COI اختصاصی: SBECONF01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی نادر دهقانی الوار

دانش آموخته دکتاری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، پژوهشگر جهاد دانشگاهی، واحد لرستان

امیر حسینیان راد

استادیار گروه جغرافیا، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان

مریم بیرانوندزاده

دانش آموخته دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، پژوهشگر جهاد دانشگاهی، واحد لرستان

مصطفی فلاحی خوشحی

دانش آموخته دکتری تغییرات آب و هوایی، پژوهشگر جهاد دانشگاهی، واحد لرستان

چکیده

اکوسیستم شهری تحت تسلط انسان و توسط فعل و انفعالات پیچیده بین اجزا و همچنین یک مکانیسم تنظیم کننده حاکمیتی مدیریتی منجصر به فرد که برایای سلسله مراتب تشکیل گردیده و فرایندهای اجتماعی و اکولوزیکی را شکل می دهد، اداره می شود. اساس این برنامه برگرفته از دیدگاه تشبیه شهرها به موجود زنده بعنوان یک جهت گیری مهم و کلیدی در برنامه ریزی شهری است. با هدف معرفی بیشتر و ارائه تصویری جامع ار از این برنامه، مقاله نگارش یافته است. نتایج نهایی نشان می دهد که، بینش زیست محیطی قابل توجهی را می توان از یافته های تجربی و در حال رشد مطالعات متابولیسم شهری برای درک کارکرد شهرها به عنوان سیستم های پیچیده و تحت تسلط انسان استخراج کر و اینکه مطالعات اکوسیستم شهری از فرآیند اکولوژیکی تحت تاثیر انسان فراتر رفته و جریان های مواد و انرژی را نیز از حوزه های اصلی مطالعات خود قراردهد درک درست تعاملات بین جریان مواد و انرژی و فرآیندهای اکوسیستمی می تواند به کاهش پیامدهای مستتر در بسیاری از تصمیم گیری ها، سیاست گذاریها و کارکردهای مدیریتی منجر شود و نظام برنامه ریزی دانش محور، اقضایی زمان و متکی به قابلیت ها و الزمات را مستقر کند.

کلیدواژه ها

متابولیسم شهری، اکوسیستم شهری، جریان مواد و انرژی، نظریه یکپارچه شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.