نقش و جایگاه هوش مصنوعی در فرآیند آموزش معماری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پایداری در محیط های انسان ساخت
  • کد COI اختصاصی: SBECONF01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر بهزاد برومند جز ی

دانشجوی دکتری تخصصی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

سید محمدعلی ابطحی

دانشجوی دکتری تخصصی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

محمد بهاروند

استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

فریاد پرهیز

دکتری تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

هوش مصنوعی یک حوزه از علوم کامپیوتری است که با طراحی و توسعه ماشین ها قادر به انجام وظایفی متناسب با حوزه هایی است که به هوش انسانی نیاز دارند. سیستم های هوش مصنوعی را می توان برای تشخیص الگوها، تصمیم گیری و یادگیری آموزش داد. معماری یکی از رشته هایی است که به شدت تحت تاثیر تحولات فناوری های هوش مصنوعی قرار گرفته است. ماهیت پیچیده این عمل، معماری را به یک حوزه آزمایشی قابل توجه برای کاربردهای هوش مصنوعی تبدیل می کند. هوش مصنوعی کاربردهای مختلفی در معماری دارد، از تولید مفاهیم نوآورانه گرفته تا تجسم طراحی داخلی. معماران می توانند از سیستم های هوش مصنوعی برای ساده سازی برنامه ریزی در مراحل اولیه، بهبود نقشه برداری معماری، بهینه سازی طراحی، انطباق ساده، بهبود برنامه ریزی شهری، بهینه سازی مدیریت انرژی ساختمان، بهبود ایمنی ساخت و ساز، فعال کردن معماری پارامتریک، خودکارسازی مستندات، و آشکارسازی خطرات ایمنی استفاده کنند. با این حال، تاثیرات دائمی و اساسی تر هوش مصنوعی بر معماری باید در برنامه های درسی آموزش معماری که مبانی آینده این حرفهرا فراهم می کند، دنبال شود. در این مقاله، یک بررسی اجمالی از روش های هوش مصنوعی در حوزه معماری ارائه شده است. این بررسی شامل بررسی پیاده سازی های فعلی و استراتژی های آینده احتمالی است که از زوایای مختلف تئوری و عملی می توانند به توسعه آموزش معماری کمک کنند.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، طراحی معماری پایدار، طراحی معماری، آموزش معماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.