روش به سازی خاک، تخمین پارامترها و انتخاب نوع فومدر پروژه خط ۳ قطار شهری مشهد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC13_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا حسنی زاوه

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، شرکت مهندسین مشاور ایمن سازان تدبیر پارس

حسین میرمحرابی

دکتری زمین شناسی مهندسی، شرکت مهندسین مشاور ایمن سازان تدبیر پارس

حسن شایسته عظیمیان

کارشناس ارشد زمین شناسی، شرکت مهندسین مشاور ایمن سازان تدبیر پارس

حسن شمسی فراشاه

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، شرکت مهندسین مشاور ایمن سازان تدبیر پارس

چکیده

تونل سازی در زمین های سست و ریزشی با استفاده از اعمال فشار به جبهه کار انجام می شود. مصالح حفاری شده درون محفظه چمبر باید توان انتقال یکنواخت فشار زمین از چمبر به سینه کار، نفوذپذیری کم، امکان پیوستگی و قابلیت کنترل خروج از درون محفظه اسکرو را داشته باشد. مصالح و خاک های دست نخورده زمین بندرت این ویژگی ها را دارد؛ بنابراین ویژگی های خاک های حفاری شده باید به وسیله عوامل به سازی اصلاح شود. یکی از موثرترین عوامل به سازی خاک در حفاری مکانیزه، آب و فوم می باشد. در این پژوهش به بررسی به سازی خاک در پروژه خط سه مشهد قطار شهری پرداخته شده است. در این پروژه دو شرایط متفاوت زمین شناسی در مسیر شرقی و غربی حاکم است که بخشی از هر مسیر جهت بررسی عملکرد به سازی انتخاب شده است. بررسیتئوری، آزمایشگاهی و اجرایی بر روی بیش از ۱۰ نوع محلول فوم مختلف انجام شده است. با استفاده از روابط تجربی، نوع و تخمین پارامترهای تزریق فوم مسیرهای شرقی و غربی مشخص شده است؛ از طرف دیگر کیفیت کف سازی برندهای مختلف موجود به صورت آزمایشگاهی مقایسه شده و در نهایت کیفیت فوم های تولید شده توسط ماشین حفار با تنظیم پارامترهای مشابه روش آزمایشگاهی مورد سنجش و کنترل قرار گرفته است؛ همچنین با توجه به شرایط سخت زمین شناسی در مسیر غربی، عملکرد محلول فوم های مختلف در اجرا بررسی شده است. به طور کلی نتایج بررسی ها نشان می دهد استفاده از فوم های خاص و گران قیمت نسبت به فوم های استاندارد تاثیر ملموسی در بهبود شرایط حفاری نداشته است اما در مقابل استفاده از فوم های بی کیفیت بهشدت بر روی پارامترهای حفاری تاثیر منفی داشته است

کلیدواژه ها

تونل سازی، حفاری مکانیزه، فشار سینه کار، به سازی، تزریق فوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.