مطالعه فرآیند های تزریق گاز ، تزریق آب و تزریق همزمان آب و گاز در یکی از مخازن شکافدار غرب ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و صنایع مرتبط
  • کد COI اختصاصی: RESERVOIR02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد منصورآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری دانشگاه آزاد اسلامی

ریاض خراط

دانشیار ، مهندسی شیمی ، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت.

مسعود آقاجانی

استادیار ، مهندسی شیمی ، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت.

محمدحسین غضنفری

استادیار ، مهندسی مخازن هیدروکربوری ، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شری

چکیده

در مرحله تولید طبیعی از مخازن نفتی تنها حدود 20 تا 30 درصد از نفت درجای مخزن با انرژی طبیعی مخزن قابل استحصال است و بقیه نفت مخزن به وسیله انرژی خود مخزن قابل برداشت نیست و نیاز است از روش های ازدیاد برداشت جهت تولید نفت بیشتر استفاده شود. طی سالیان گذشته تلاش های فراوانی جهت کشف بهترین روش ازدیاد برداشت از مخازن نفتی انجام شده است.یکی از این روش ها تزریق همزمان آب و گاز است که هم بعنوان یک روش در مرحله ثانویه برداشت و هم بعنوان یک روش در مرحله ثالثیه برداشت پس از سیلاب زنی با آب در مخازن نفتی بکار گرفته می شود. تزریق همزمان آب و گاز می توانند بصورت فرآیندهای امتزاج پذیری و امتزاج ناپذیری اجرا شوند. در این مقاله قصد داریم با استفاده از شبیه سازی توسط نرم افزار شبیه ساز Eclipse به مقایسه چهار سناریو تخلیه طبیعی ، تزریق گاز ، تزریق آب و تزریق همزمان آب و گاز برای یکی از مخازن شکافدار غرب ایران بپردازیم تا بهترین سناریو تزریق برای مخزن مورد مطالعه مشخص گردد.نتایج حاصله نشان می دهد که با توجه به شرایط مخزن از جمله شکافدار بودن و ترشوندگی مختلط آن ، تزریق آب دارای بازدهی بیشتری نسبت به تزریق همزمان آب و گاز و تزریق همزمان آب و گاز بازدهی بشتری نسبت به تزریق گاز دارد.

کلیدواژه ها

: ازدیاد برداشت نفت ، مخازن شکافدار، شبیه ساز ی ، تزریق همزمان آب و گاز ، تزریق آب ، تزریق گاز ، تخلیه طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.