ارزیابی و مقایسه ترمودینامیکی و ترمو اکونومیکی واحد جداسازی گاز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1802
نویسندگان
چکیده
تقطیر اصلی ترین فرایند جدا سازی در صنعت نفت و گاز میباشد. با این وجود بزرگ ترین عیب برج های تقطیر در مصرف زیاد انرژی حرارتی میباشد. در واقع انرژی حرارتی که در ریبویلر برای بخار کردن مخلوط مایع مصرف میگردد ، در کندانسور جهت مایع کردن و باز گرداندن مقداری از محصول به داخل برج دفع میگردد. فعالیت های زیادی برای کاهش مصرف انرژی در برج های تقطیر صورت گرفته است که یکی از روش های آن بررسی اگزرژی و بررسی اگزرژواکونومیکی می باشد. در این تحقیق سعی شده است که واحدهای بازیافت اتان و جداسازی ان جی ال پالایشگاه گاز فازهای 9و10 پارس جنوبی مورد بررسی ترمودینامیکی و اگزرژواکونومیکی قرار گرفته و بهترین اقدام اصلاحی ممکن انجام شود. بدین منظور ابتدا هر واحد به وسیله نرم افزارهای شبیه سازی ، شبیه سازی شده و سپس بالانس اگزرژی برای هر برج تقطیر با در نظر گرفتن اگزرژی شیمیایی و فیزیکی سوخت ورودی ، محصول خروجی ، اتلافات اگزرژی و بازگشت ناپذیری ها نوشته می شود . در ادامه برای بررسی اگزرژوکونومیکی واحدها با استفاده از روش درآمد نهایی سیستم (TRR) و به دست آوردن قیمت تجهیزات و هزینه سوخت و... و هزینه گذاری جریانهای اگزرژی پارامترهای اگزرژواکونومیکی هر برج را بدست آورده که نتایج بدست آمده نشان دهنده این واقعیت است که برج های پروپان زدا و بوتان زدا موارد مناسبی برای اصلاح می باشند. با انجام فرایند اصلاحی بر روی برج های پروپان زدا و بوتان زدا یک برج مشترک با دیواره جداکننده حاصل شده است که میزان مصرف انرژی را 31.1% کاهش و هزینه تخریب اگزرژی را 33.7% کاهش و فاکتور اگزرژواکونومیک را 5.2% افزایش داده است.کلیدواژه ها
برج تقطیر،، اگزرژی، بررسی ترمودینامیکی، اگزرژواکونومیک ، روش درآمد نهایی سیستممقالات مرتبط جدید
- مروری بر عملکرد فرآیند فعال سازی پرسولفات توسط کاتالیزورهای تک اتمی برای حذف آلاینده های آلی
- جایگزینی استفاده از انرژی زمین گرمایی به جای گرمکن موجود در ایستگاه تقلیل فشار گاز با شبیه سازی سه بعدی زمین مبدل
- بررسی حادثه و انفجار مخازن پتروشیمی خارک در اثر فشارهای احتمالی
- فتوکاتالیست ها ابزاری قدرتمند برای تصفیه و بازیابی منابع آبی
- محاسبه تخمین شکنندگی سنگ به وسیله روش های یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.