مدل سازی حذف آلاینده های ذره ای توسط رسوب دهنده های الکترواستاتیک به کمک دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5431
نویسندگان
دانشگاه شهید باهنر کرمان ، بخش مهندسی شیمی
استاد بخش مهندسی شیمی
چکیده
با توجه به مشکلات آلودگی هوا و اهمیت مسایل زیست محیطی، کنترل شرایط و نحوه انتشار آلاینده ها از اهمیت زیادی برخوردار است. رسوب دهنده های الکترواستاتیک یکی از مهمترین دستگاه های کنترل آلودگی هوا می باشند و در بسیاری از صنایع مرتبط با آلاینده های ذره ای، مانند صنایع سیمان و صنایع متالورژی، مورد استفاده ی گسترده قرار می گیرند. رسوب دهنده های الکترواستاتیک (الکتروفیلترها) از نیروی الکترواستاتیک به منظور جداسازی ذرات گرد و غبار از گازهای آلوده استفاده می کنند. در پژوهش حاضر بازده حذف آلاینده های ذره ای توسط الکتروفیلترها با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی مورد بررسی قرار گرفت. مدل استفاده شده بر مبنای مدل فاز گسسته، معادلات متوسط زمانی ناویه استوکس و مدل تلاطم k-ε استوار می باشد. برای مدل سازی فرایند، معادلات مربوط به جریان گاز ورودی به الکتروفیلتر، جریان ذرات و میدان الکتریکی که به منظور ایجاد بار ذرات به سیستم اعمال می شود، مورد استفاده قرار گرفت. برای اعمال تاثیر میدان الکتریکی، یک ترم چشمه به معادله جریان گاز افزوده شد. بازده الکتروفیلتر در شرایط مختلف عملیاتی محاسبه و با یکدیگر مقایسه گردید. نتایج به دست آمده نشان می دهند بازده حذف در رسوب دهنده های الکترواستاتیک با اندازه ی ذرات آلاینده و اختلاف پتانسیل دستگاه نسبت مستقیم و با سرعت سیال عبوری از دستگاه نسبت عکس دارد.کلیدواژه ها
مدلسازی، دینامیک سیالات محاسباتی، آلاینده های ذره ای، رسوب دهنده های الکترواستاتیکمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.