شبیه سازی جریان الکترولیت در یک سل الکترو وینینگ مس به کمک دینامیک سیالات محاسباتی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
- کد COI اختصاصی: PROCESS01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3808
نویسندگان
استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی شیمی
دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی شیمی
چکیده
الکترووینینگ بازیابی الکتروشیمیایی فلزات از حالت محلول آنها می باشد. این روش مشتمل بر اعمال جریان الکتریکی بین دو الکترود غوطه ور در الکترولیت شامل CuSO4-H2SO4-H2O می باشد. تحت شرایط مناسب و صحیح، فلز حل شده روی سطح الکترود منفی (کاتد) رسوب می کند. در این مطالعه هیدرودینامیکی که بین یک آند و کاتد در یک سل الکترووینینگ آزمایشگاهی انجام شده بوسیله دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) شبیه سازی شد. این شبیه سازی بین یک کاتد و آند و به صورت سه بعدی، دوفازی (مایع- گاز) و پایدار انجام شد. در این شبیه سازی روش اولرین- اولرین برای الکترولیت و گاز اکسیژن به کار برده شد. معادلات پیوستگی و ممنتوم به کمک حجم محدود در محیط نرم افزار ANSYS CFX 12 حل شده اند. جریان فاز مایع (الکترولیت) توربالنت و فاز گازی (حباب های اکسیژن) آرام در نظر گرفته شد. به منظور محاسبه توزیع سرعت محلول، مدل جریان توربالنت k-ω با در نظر گرفتن نیروهای شناوری، دراگ، نیروی پراکندگی توربالنت و نیروی شناوری مرتبط با غلظت به کار رفته است. نتایج شبیه سازی در مواردی چون پروفایل سرعت ، خطوط جریان الکترولیت و تغییرات کسر حجمی اکسیژن در فاصله ی بین کاتد و آند بررسی شد. این نتایج توافق خوبی با داده های آزمایشگاهی داشت.کلیدواژه ها
فرآیند الکترووینینگ، مدلسازی جریان الکترولیت، دینامیک سیالات محاسباتی، حبابهای اکسیژنمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.