تحلیل پایداری و طراحی پوشش تونل زیردریائی خلیج فارس

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: 020_4296906074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن احدی منافی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ، موسسه مهندسین مشاور ساحل

مجید مشهدمیقانی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ-موسسه مهندسین مشاور ساحل

کسری فراهانی

دکترای عمران موسسه مهندسین مشاور ساحل

احمدعلی فخیمی

دکترای عمران و عضوهیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

تونل خلیج فارس به منظور برقراری ارتباط بین جزیره قشم و سرزمین اصلی در محل پهل- لافت، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است . مطالعات طراحی فاز یک این تونل از اواخر سال 77 در موسسه مهندسین مشاور ساحل آغاز شده و در اواسط سال 79 به اتمام رسیده است . در کنار مباحثی ار قبیل ترابری، تهویه، تأسیسات و غیره ؛ تحلیل پایداری تونل در زمان اجرا و بهره برداری و طراحی پوشش مناسب آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اهمیت این موضوع از یک طرف از عدم پذیرش هر گونه ریسک در طراحی پوشش و از سوی دیگر از پیچیدگی و تنوع بارهای وارده به پوشش ( تحت تاثیر وجود آب ) سرچشمه می گیرد . علاوه بر این تاثیر متقابل روش اجرا و مشخصات پوشش بریکدیگر در تونلهای زیردریائی که اجبارا با روش سپر بسته حفاری می شوند نیز از موضوعات قابل توجه در طراحی پوشش این تونل می باشد . بهرحال با استفاده از مدلسازی های عددی و ریاضی ( به کمک نرم افزارهای FLAC و SAP90 ) ؛ پایداری تونل در زمان اجرا و حین بهره برداری تحلیل شده و پوشش مقاوم در مقابل بارهای ثقلی آب و خاک محیط درونگیر ؛ بار زلزله ؛ فشار تزریق تماسی و فشار جکهای سپر حفاری طراحی شده است

کلیدواژه ها

تونل خلیج فارس، مدلسازی عددی، تونلهای زیر دریائی ؛ طراحی پوشش تونلها ؛ اندرکنش زمین و پوشش تونلها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.