مروری برچالش های اساسی فراروی نظام آموزش عالی ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری
- کد COI اختصاصی: NCRT02_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1148
نویسندگان
استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه زنجان- دکترای علوم تربیتی
چکیده
تولید و اشاعه دانش و نقد آن ، کارکردی است که عمدتاً از مؤسسات آموزش عالی انتظار می رود. مسایل و مشکلات آموزش عالی در دهه های میانی قرن گذشته، عمدت اً درونی بوده و براساس همین بینش، کمتر به « چالش هایی » که مرتبط با عوامل بیرونی سازمان ها است، پرداخته شده و اغلب در حیطه آموزش عالی به « مسایل » پرداخته می شد. فضای فیزیکی ، آزمون ورودی، امکانات رفاهی برای دانشجویان و غیره عمدتاً مسائلی درون سازمانی هستند. با پیشرفت تکنولوژی اطلاعات- ارتباطات، دانشگاه ها در تعامل بیشتری با محیط پیرامون خود قرار گرفته اند و برهمین اساس ضرورت دارد با رویکردی « چالش محور » به آموزش عالی نگریسته شود . نحوه و چگونگی اشتغال دانش آموختگان، روند تغییرات جمعیتی، نظام های حکومتی و بینش های سیاسی، پدیده فرار مغزها و … از جمله چالش هایی هستند که نظام های آموزش عالی در دوران معاصر با آنها در کشاکش می باشند. در مواجهه با قرن جدید نظام های آموزشی خصوصاً آموزش عالی و مدیران آن نیازمند نگرشی هستند که به همه ابعاد توجه نموده و به جای ساده سازی و تقلیل گرایی امور، به درک و فهم مسایل جهت تبیین، پیش بینی و حتی کنترل پدیده های آموزش عالی بپردازند . در دنیای کنونی، برداشت سطحی و سنتی از پدیده آموزش عالی معاصر، به اتخاذ راهکارهای غیر منطقی و کوته نگرانه منجر خواهد شد: دستیابی به دیدگاهی جامع ، عمیق ، منعطف، پویا و سیستمی، نیازمند اداره علمی نظام آموزش عالی است. با التفات به نکات فوق، هدف اساسی این مقاله بررسی و مطالعه ی چالش های اساسی فراروی نظام آموزش عالی ایران می باشد.کلیدواژه ها
چالش ها، آموزش عالی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.