شاخص های توسعه جامعه دانش محور در شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری
  • کد COI اختصاصی: NCRT02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر کریمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم

مهدی جمالی نژاد

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه همگان پذیرفته اند که دانش یکی از مهمترین منابع برای رقابت و توسعه در اقتصاد امروز است. دانش، تحقیق و خلاقیت پیش شرط اصلی برای اختراع و نواوری در شهر ها و مناطق شناخته شده است. در عصر حاضر اقتصاد مبتنی بر دانش و خدمات محرک اصلی رشد شهری به شمار می رود. در این پزوهش نیز به بررسی شاخص های توسعه دانش بنیان و توسعه انسانی شهر اصفهان پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن بود که استان اصفهان به عنوان یکی از استان هایی که به شاخص های دانش بنیان توجه داشته، بیش از پیش در این زمینه دستاوردهایی را نصیب خود کرده است و کلان شهر اصفهان به عنوان محور تاریخی کشور و پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی علی رغم دارا بودن طرح های جامع شهری و منطقه ای، امروزه با چالش های متعددی رو به رو است. برای مرتفع نمودن مشکلات موجود و نیز جامه عمل پوشاندن به مفاهیمی چون عدالت فضایی و توسعه پایدار، بررسی عملکرد شاخص های اساسی توسعه علوم و فناوری برای برنامه ریزی و ایجاد یک جامعه ای دانش محور اساسی می باشد. از طرفی شاخص توسعه انسانی شهر اصفهان طی سال های 1387-1383 در شهر روندی صعودی و افزایشی داشته و تنها در سال 1384 نسبت به سال 1383 روندی نزولی داشته که دلیل آن کاهش سرانه تولید می باشد. از آنجائیکه سرمایه گذاریهای اساسی در شهر اصفهان نسبت به دو شاخص آموزش و امید به زندگی صورت گرفته است، این شهر تهدیدی را از جانب این دو شاخص مشاهده نخواهد کرد و تنها عاملی که می تواند شاخص توسعه انسانی شهر را به نزول بکشاند، شاخص تولید سرانه می باشد که می بایست برنامه ریزی ها و سرمایه گذاریهای اساسی نسبت به این شاخص نیز صورت بگیرد. برای نیل به مقاصد پیشرفت و جامعه ای دانش بنیان پیشنهاداتی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

دانش محوری، شهر دانشی، توسعه همه جانبه، شهر اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.