طراحی پایدار زنجیره تامین جلبک به انرژی تحت شرایط عدم قطعیت

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF16_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان عزیزی

فارق التحصیل رشته مهندسی صنایع لجستیک دانشگاه خوارزمی کرج

چکیده

پیامدهایی مانند آلودگی آب وهوا، کمبود سوخت های فسیلی و روند افزایشی جمعیت، به طور مستقیم با افزایش مصرف انرژی در سراسر جهان هم پیوند هستند؛ به همین دلیل، مقامات در تلاش اند تا با چالش های مرتبط با این مسائل مقابله کنند و برای حل آن ها، تمرکز خود را بر استفاده از انرژی های تجدید پذیر به عنوان جایگزین مناسب برای سوخت های فسیلی قرار دهند. از همین رو با توجه به این موضوعات، اهمیت طراحی یک زنجیره تامین زیست توده مبتنی بر جلبک با دیدگاه پایدار روزبه روز در حال افزایش است. این زنجیره تامین باید به گونه ای باشد که از منابع انرژی تجدید پذیر مانند خورشید، باد، آب و بیوانرژی بهره مند شود، و درعین حال، اثرات منفی بر محیط زیست به حداقل رسانده شود. بنابراین در این پژوهش به ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط برای طراحی شبکه پایدار زیست توده مبتنی بر جلبک تحت ریسک های عملیاتی پرداخته می شود. مدل ارائه شده به تعیین تصمیمات مکان یابی تسهیلات، انتخاب بازار مصرف، میزان جریان بین اجزای مختلف شبکه، میزان ظرفیت، جهت حداقل کردن کل هزینه های سرمایه گذاری، عملیاتی، مواد اولیه و حمل ونقل و مدیریت مصرف منابع آب جهت پرورش جلبک، می پردازد. همچنین با توجه به وجود عدم قطعیت در بحث منابع آب، مفهوم عدم قطعیت در ظرفیت منابع آب و هزینه عملیاتی کاشت، برداشت و خشک کردن در نظر گرفته شده است. در انتها برای اعتبار سنجی مدل پیشنهادی، یک مثال عددی در نظر گرفته شده و با تجزیه وتحلیل نتایج محاسباتی، بینش های مدیریتی مهم بیان شده است. نتایج محاسباتی و بینش های مدیریتی به ذینفعان در فرآیند طراحی برای پروژه های سرمایه گذاری، کمک می کند.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین زیست توده، سوخت زیستی، زنجیره تامین پایدار، عدم قطعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.