نقش مهارت حل مسئله در کاهش تعارضات زوجین متقاضی طلاق
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنگره ملی انجمن علمی روانشناسی خانواده ایران - کیفیت روابط در خانواده ایرانی
- کد COI اختصاصی: FPAICONG05_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 187
نویسندگان
دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، گروه روان شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
چکیده
زمینه و هدف: نحوه تعاملات زناشویی زوج ها در راستای کاهش تعارضات زناشویی و در مقابل افزایش سازگاری و رضایت زناشویی مقوله ای پر اهمیت به شمار می رود. تعارض زناشویی نوعی عدم توافق مستمر بین زوجین درباره مسائل گوناگون است که حداقل توسط یکی از آنان گزارش می شود. پژوهش های متعدد نشان داده است آموزش مهارت هایی همچون حل مسئله می تواند در پیشگیری از تعارضات زناشویی و کاهش آن نقش موثری را ایفا نماید. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مهارت حل مسئله در کاهش تعارضات زوجین متقاضی طلاق انجام شد.روش پژوهش: پژوهش حاضر به روش مروری و از طریق جستجوی کلید واژه های حل مسئله، زوجین، طلاق و تعارضات زناشویی در پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکالر (Google Scholar)، پرتال جامع علوم انسانی، مگیران و جهاد دانشگاهی (SID)صورت گرفت. در ابتدا با محدود کردن جستجو، مطالعات غیر مرتبط و تکراری حذف و مقالات پس از بررسی عناوین، چکیده ها و متن کامل غربالگری شدند. در نهایت مقالات مناسب به پژوهش وارد و مورد استفاده قرار گرفتند.یافته ها: بروز تعارضات زناشویی پیامدهای منفی متعددی همچون آسیب های روانی، جسمانی، اجتماعی و فرهنگی را به دنبال خواهد داشت که می تواند منجر به تصمیم زوجین برای طلاق گردد. طبق نتایج پژوهش های متعدد، کارآمدی راهبردهای شناختی-رفتاری به ویژه شیوه های مبتنی بر حل مسئله بر کاهش تعارضات زناشویی به اثبات رسیده است. در همین راستا باید اظهار داشت آگاهی زوجین از طبیعی بودن بروز برخی اختلافات و تفاوتها میان زن و شوهر و نگریستن به تعارض به عنوان یک مسئله و چالش قابل حل، به کاهش تعارضات کمک بسزایی نموده و موجب افزایش تعاملات زناشویی می گردد که همین امر می تواند تاثیر مهمی بر کاهش آمار متقاضیان طلاق داشته باشد.نتیجه گیری: مهارت حل مسئله از طریق ارائه راهکارها و راه حل های متعدد برای حل مشکلات و تعارض ها، در کاهش تعارضات زوجین نقش بسزایی دارد، لذا پیشنهاد می گردد پژوهشگران قلمرو روان شناسی خانواده به انجام پژوهش های کاربردی بیشتر در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند و حتی الامکان کاربرد مهارت حل مسئله از طریق برنامه های آموزشی مستمر و منسجم به زوجین به خصوص متقاضیان طلاق آموزش داده شود.کلیدواژه ها
حل مسئله، تعارضات زناشویی، طلاق، زوجینمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.