تعیین اثربخشی آموزش فرزندپروری مثبت بر اهمالکاری تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنگره ملی انجمن علمی روانشناسی خانواده ایران - کیفیت روابط در خانواده ایرانی
- کد COI اختصاصی: FPAICONG05_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 92
نویسندگان
کارشناس ارشد مشاوره مدرسه، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
زمینه و هدف: اهمال کاری تحصیلی با کنار گذاشتن وظایف و مسئولیت هایی که در یک زمان مقرر به دانش آموز محول می شود قابل تشخیص است اهمال کاری تحصیلی مانع موفقیت دانش آموزان در تکمیل وظایف و تکایف تحصیلی می شود. یکی از عواملی که می تواند در کاهش اهمال کاری تحصیلی موثر باشد، آموزش فرزندپروری مثبت است. برنامه فرزندپروری مثبت یک برنامه راهبردی چند سطحی و درباره فرزندپروری با رویکرد پیشگیرانه و حمایتی نسبت به خانواده ها است این روش مبتنی بر بر پنج اصل فرزندپروری مثبت شامل اطمینان از محیطی امن و جذاب، خلق محیط آموزشی مثبت، کاربرد انضباط قاطعانه، وجود انتظارات اقعگرایانه و مراقبت از خود به عنوان یک والد می باشد والدین از طریق سبک های فرزند پروری، اثرات چشمگیری در پیشرفت تحصیلی فرزندان شان در سطوح مختلف آموزش می گذارند آموزش فرزندپروری مثبت تا راهبردهای موثر مدیریت را در برخورد با اهمالکاری تحصیلی دانش آموزان اعمال نمایند لذا باتوجه به مطالب بیان شده پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش فرزندپروری مثبت بر اهمالکاری تحصیلی دانش آموزان انجام گرفت.روش پژوهش: پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی والدین دانش آموزان دارای اهمال کاری دوره ی اول متوسطه شهر اهواز در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بودند. نمونه این پژوهش ۳۰ والد به روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۱۵ نفره (۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفر گروه کنترل) جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه (pass)استفاده شد. شرکت کنندگان گروه آزمایش، ۸ جلسه برنامه ی فرزندپروری مثبت را دریافت نمودند. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد آموزش فرزندپروری مثبت بر اهمالکاری تحصیلی دانش آموزان موثر است. بدین صورت که پس از تعدیل نمره های پیش آزمون بین نمرات پس آزمون آزمودنی های دو گروه آزمایش و کنترل در اهمال کاری تحصیلی تفاوت معناداری وجود داشت(۰/۰۱> p). نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر که نشان دهنده تاثیر برنامه آموزشی فرزندپروری مثبت در کاهش اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان بوده است، برنامه ی آموزش مهارت های فرزندپروری مثبت، مهارتهای مثبت کنترل فرزند اهمال کار را به جای بازخورد در اختیار والدین قرار می دهدو همچنین از راه مشاهده، بحث و تمرین به والدین کمک میکنند تا شیوه های چگونگی برخورد ب مشکلات تحصیلی را آموزش می دهد. این آموزش می تواند ضمن ارتقای مهارت های والد گری و ارتباط موثر با فرزتد موجب پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می گردد و در دانش اموزان رغبت کافی برای انجام تکالیف محوله تحصیلی ایجاد می کند.کلیدواژه ها
آموزش فرزندپروری مثبت، اهمالکاری تحصیلی، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.