بررسی مهارت ها و نگرش های شغلی دانش آموختگان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت و توسعه ورزش، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSMD-8-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم رمضانی نژاد

استاد دانشگاه گیلان

محمدرضا برومند

استادیار دانشگاه شهید بهشتی

سهیلا نتاج

کارشناس ارشد دانشگاه گیلان

محسن لقمانی

استادیار مدیریت ورزشی موسسه آموزش عالی شفق

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت اشتغال، نگرش و مهارت­های شغلی دانش­آموختگان سال های ۱۳۸۶-۱۳۸۲ رشته تربیت بدنی دانشگاه گیلان است. روش ­شناسی: نمونه آماری برابر با جامعه آماری ( ۳۴۰ نفر) بودند ، اما تعداد ۲۷۱ نفر به پرسشنامه­های ویژگی­های فردی، نگرش شغلی جاکو (Jacko, ۲۰۰۴) و میزان تناسب محتوای دروس با نیازهای بازار کار پاسخ دادند. روایی این ابزارها توسط ۱۱ نفر از اساتید تربیت­بدنی تایید و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه نگرش شغلی و تناسب محتوای دروس به ترتیب ۹۰/۰ r= و ۸۹/۰ r= برآورد شد. یافته­ ها: نتایج آزمون خی دو نشان داد که زنان نسبت به مردان (λ۲= ۲۵; P= .۰۰۱) و دانش­آموختگان کارشناسی­ارشد به طور معنی­داری بیشتر از سایر دانش­آموختگان (λ۲= ۲۶.۸۳; P= .۰۰۱) در مشاغل مرتبط با رشته تربیت­بدنی مشغول به کار شده­اند. بر اساس نتایج آزمون یومن ویتنی، نگرش دانش­آموختگان شاغل مرتبط با رشته تربیت­بدنی (دانش­آموختگان سال ۱۳۸۴) به ابعاد اهمیت وظیفه (P= .۰۰۹)، تنوع مهارت (P= .۰۰۱)، تخصص (P= .۰۳)، حل مسئله (P= .۰۰۱) و کل نگرش شغلی (P= .۰۰۱) مثبت بود؛ و دانش­آموختگان شاغل غیر مرتبط با رشته فقط در ابعاد هویت وظیفه (P= .۰۰۱) و استقلال (P= .۰۰۴) نگرش مثبت­تری داشتند. علاوه بر این، دانش­آموختگانی که شغل مرتبط با رشته تربیت­بدنی داشتند در کار داوطلبانه (λ۲= ۱۴.۲۸; P= .۰۰۱)  و کارت مربیگری (λ۲= ۱۴.۵۴; P= .۰۰۱) از سایر دانش­آموختگان مهارت بیشتری کسب کرده بودند. نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد که ظرفیت اشتغال دانش­آموختگان  تربیت­بدنی دانشگاه گیلان  بالاست؛ و آن ها توانسته­اند مهارت­های شغلی مناسبی را در خلال تحصیل کسب و نگرش مثبتی نسبت به حرفه خود بعد از اشتغال پیدا کنند

کلیدواژه ها

دانش آموختگان, تربیت بدنی, مهارت های شغلی, اشتغال, نگرش شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.