تدوین الگوی مفهومی توسعه ورزش کارگری کشور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت و توسعه ورزش، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSMD-11-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم رمضانی نژاد

استاد مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان

حجت پهلوان

دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد قزوین

مهدی نادری نسب

استادیار مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر ارائه الگویی برای تحلیل و مدیریت توسعه ورزش کارگری در ایران بود.روش شناسی: روش تحقیق از نوع تحقیقات کیفی با رویکرد اکتشافی و سیستماتیک انتخاب شد. جامعه آماری شامل دو بخش منابع انسانی (مدیران، اساتید، مربیان، و ...) و منابع اطلاعاتی (کتاب ­ها، مقالات، اسناد، رسانه ­ها، و ...) بود. نمونه گیری به تعداد قابل کفایت بر مبنای رسیدن به اشباع نظری به صورت قضاوتی انجام شد (۱۸ نفر و ۵۳ نسخه). ابزار پژوهش شامل مطالعه اسنادی و مصاحبه­ های اکتشافی نظام مند بود. روایی ابزار براساس اعتبار حقوقی و علمی نمونه آماری، نظر خبرگان و ضریب توافق بین مصححان کدگذار ارزیابی و تایید گردید. جهت تحلیل داده ­ها از روش کدگذاری چندمرحله ­ای و رویکرد تحلیل سیستمی استفاده شد.یافته ها: مدل مفهومی شامل شش سطح متوالی بود: سطح زمینه (حامیان اجتماعی و ظرفیت­ های محیطی)، سطح ساختار (نهادهای متولی، قابلیت راهبردی اجرایی و تقسیم کار میان بخشی و فرابخشی)، سطح قابلیت (نوآوری و تنوع ­بخشی ، سیستم دانش و فناوری، تامین و مدیریت منابع انسانی، تامین و مدیریت منابع فیزیکی و تامین و مدیریت منابع مالی در ورزش کارگری)، سطح فرایند (رویدادهای ورزشی، نیازسنجی ورزشی، فرهنگ سازی ورزش، آموزش همگانی ورزش و خدمات ورزشی به کارگران)، سطح عملکرد (قابلیت ورزشی، دستاورد ورزشی و مشارکت ورزشی کارگران) و سطح پیامد (توسعه پایدار ورزش کارگری).نتیجه گیری: بر اساس مدل مفهومی می ­توان گفت که سیستم توسعه ورزش کارگری کشور توسط زنجیره­ای از­ عوامل زمینه ­ای، ساختاری، قابلیتی، فرایندی، عملکردی و پیامدی هدایت می­شود و برآیند روابط بین این عوامل، خروجی سیستم و سطج توسعه را تعیین می ­کند.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: ورزش همگانی, ورزش کارگران, مدل توسعه, قابلیت های توسعه, فرایندهای توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.