پیش بینی اثربخشی تیمی ورزشکاران رشته های ورزشی فوتبال و فوتسال بر اساس آیین های خرافه پرستی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت و توسعه ورزش، دوره: 9، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JSMD-9-4_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 144
نویسندگان
دانشیار مدیریت ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرا
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، پیش بینی اثربخشی تیمی ورزشکاران رشته های ورزشی فوتبال و فوتسال بر اساس آیین های خرافه پرستی بود. روش شناسی: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است که به شیوه میدانی اجرا گردید. جامعه آماری شامل کلیه بازیکنان حرفه ای حاضر در لیگ های برتر رشته های فوتبال و فوتسال ایران می باشد که به دلیل مشخص نبودن تعداد دقیق این افراد از فرمول کوکران به منظور تعیین حجم نمونه (۳۲۵ نفر) استفاده شد. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد آیین های خرافی در ورزش (فلانگان، ۲۰۱۳) و پرسشنامه محقق ساخته اثربخشی تیمی (کشتی دار و همکاران، ۱۳۹۷) استفاده گردید که روایی صوری آن توسط خبرگان و متخصصین مدیریت ورزشی و روایی سازه به وسیله تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به دست آمد. همچنین، در این پژوهش از آزمون های تی تک نمونه ای، فریدمن، همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس پی اس اس ۲۲ و لیزرل ۸۰/۸ استفاده شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که سطح متغیر خرافه پرستی و تمامی مولفه های آن غیر از مولفه آیین تیمی کمتر از میانگین فرضی است (۰۵/۰P< ). همچنین، متغیر اثربخشی تیمی و مولفه های آن وضعیتی بالاتر از میانگین فرضی داشتند (۰۵/۰P< ) و بین خرافه پرستی و اثربخشی تیمی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (۰۵/۰P< ). همچنین، مولفه های خرافه پرستی توانایی پیش بینی اثربخشی تیمی را دارا هستند (۵۶/۰=r). نتیجه گیری: با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که سطحی از خرافات می تواند موجب افزایش اثربخشی در ورزشکاران حرفه ای شود. همچنین، تنها درصورتی که فرد پس از چندین تلاش نتیجه موفق نگیرد، رفتار خرافی را کنار می گذارد. با توجه به این مدل رفتاری شاید برخی از ورزشکاران این تحقیق با رفتار خرافی آشنا شده اند، اما به دلیل عدم کسب موفقیت آن رفتار را ترک کرده اند.کلیدواژه ها
واژه های کلیدی: آیین های خرافه پرستی, اثربخشی تیمی, طلسم و جادو, فوتبال و فوتسالاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.