اثرمصرف سایکوسل برعملکرد و صفات گیاهی پنج ژنوتیپ بادام زمینی درشرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_1048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جاوید

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات

سیدمصطفی صادقی

استادیاردانشگاه آزاد لاهیجان

مسعود اصفهانی

دانشیاردانشگاه گیلان

ناصر محمدیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد لاهیجان

چکیده

به منظور بررسی اثر مصرف سایکوسل (کلرمکوات کلرید) بر برخی صفات گیاهی پنج ژنوتیپ بادام زمینی در شرایط آبیاری معمول و تنش خشکی، آزمایشی در بهار سال 1387 بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه بار تکرار در دو آزمایش جداگانه ( تنش خشکی و آبیاری معمولی) انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل پنج ژنوتیپ بادام زمینی ( شامل ICGV 93269، ICGV 93420، ICGV 92071، ICGV 92267 وNC2) و سه سطح کلرمکوات کلرید (صفر،2و 4 میلی گرم در لیتر) بودند که قبل از آغاز گلدهی بر روی کلیه بوته ها محلول پاشی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر متقابل سایکوسل و رقم برای کلیه صفات مورد بررسی معنی دار بود. رقم ICGV 92267 در شرایط تنش خشکی و محلول پاشی با غلظت 2 میلی گرم در لیتر، با میانگین 33/17،کمترین تعداد پایک های نابارور را داشت. همچنین بیشترین تعداد غلاف رسیده در رقم ICGV92071 با تعداد 77 غلاف رسیده در غلظت 4 میلی گرم در لیتر از هورمون سایکوسل بدست آمد.بیشترین عملکرد غلاف رسیده درشرایط تنش خشکی دررقم ICGV93420 درغلظت 2میلی گرم درلیتر سایکوسل 1766 کیلوگرم درهکتار بدست آمد براساس نتایج این ازمایش به نظر می رسد که محلول پاشی سایکوسل میتواند تا حدودی اثرسو کمبود آب رادرگیاه بادام زمینی تعدیل کند.

کلیدواژه ها

بادام زمینی، تنش خشکی، سایکوسل، ژنوتیپ و عملکرد غلاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.