بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی و رضایت شغلی به منظور اثربخشی رهبری: با تاکید بر نقش میانجی توانمندسازی کارکنان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه رهبری آموزشی کاربردی، دوره: 5، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_AEL-5-0_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن روشنی علی بنه سی

دانشگاه محقق اردبیلی

محمد حسنی

دانشگاه ارومیه

بهناز مهاجران

عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه

حسن قلاوندی

دانشگاه ارومیه

چکیده

رضایت شغلی و عملکرد شغلی افراد سازمان از جمله مقولات مهم سازمانی می باشند که صاحبنظران و پژوهشگران از منظرهای مختلفی بر آن پرداخته اند زیرا پیامدهای تعیین کننده ای در سازمان دارند. یکی از پیامدهای مهم آنها اثربخشی رهبری است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی و رضایت شغلی با میانجی گری توانمندسازی کارکنان دانشگاه ارومیه به منظور ارتقاء اثربخشی رهبری می باشد. تحقیق از نوع کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کارکنان دانشگاه ارومیه به تعداد ۴۸۰ نفر می باشد که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان برابر ۲۳۵ نفر تعیین گردید. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. جهت جمع آوری داده ها پرسش نامه های استاندارد سرمایه اجتماعی، توانمندسازی، رضایت شغلی و عملکرد شغلی به کار گرفته شده است که روایی پرسشنامه ها توسط استاد راهنما مورد تایید قرار گرفت و همچنین پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ برای سرمایه اجتماعی۸۸/۰، توانمندسازی۹۰/۰، رضایت شغلی۸۶/۰ و عملکرد شغلی۸۵/۰ بدست آمد که از لحاظ آماری مناسب می باشند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده، ضریب همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته ها نشان داد که سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی و رضایت شغلی اثر مثبت و معناداری دارد و همچنین نتایج تحلیل داده ها نشان داد که سرمایه اجتماعی بر عملکرد شغلی و رضایت شغلی با نقش میانجی توانمندسازی اثر مثبت و معناداری دارد. با توجه به نقش میانجی توانمندسازی اعضای هیات علمی می توان گفت که مسئولین و مدیران دانشگاه بایستی شرایط و زمینه مساعد ارتقاء توانمندسازی در سیستم دانشگاه فراهم سازند.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی, رهبری, توانمندسازی, عملکرد شغلی و رضایت شغلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.