اثرمصرف مقادیر کود نیتروژن برمحتوای پروتئین و آمیلوز دانه برنج رقم خزر
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT11_0831
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 953
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد
دانشیاردانشگاه گیلان
پژوهشگران موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده
به منظور بررسی تأثیر سطوح کود نیتروژن بر محتوای نیتروژن، پروتئین و آمیلوز دانه برنج رقم خزر، آزمایشی به صورت مزرعه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار در 3 تکرار در سال زراعی 1387 در مؤسسه تحقیقات برنج کشور در رشت به اجرا گذاشته شد. مقادیر کود نیتروژن در سه سطح (10، 20 و 30 کیلوگرم در هکتار) بر اساس محتوای کلروفیل بالغ ترین برگ که با استفاده از دستگاه کلروفیل متر دستی (SPAD-502) اندازه گیری می شد، در سه حد آستانه 36، 38 و 40، به خاک افزوده شدند. پس از برداشت محصول، محتوای نیتروژن دانه با استفاده از روش کجلدال اندازه گیری و میزان پروتئین دانه ها محاسبه شد. میزان آمیلوز دانه های نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان مصرف کود نیتروژن، محتوای نیتروژن و پروتئین دانه افزایش یافت. بیشترین مقدار پروتئین دانه در تیمار S40N30 (SPAD40+30 kgN)، (46/9 درصد) مشاهده شد، این مقدار نسبت به تیمار شاهد بدون نیتروژن 17 درصد و نسبت به تیمار عرف 10 درصد افزایش داشت. میزان آمیلوز دانه در بین تیمارها تفاوت معنی داری نشان نداد اما با افزایش مصرف کود نیتروژن، مقدار آن کاهش یافت به طوریکه کمترین مقدار آمیلوز دانه در تیمار شاهد بدون کود نیتروژن به مقدار 35/22 درصد مشاهده شد. به نظر می سد که مصرف نوبتی تقسیط شده کود نیتروژن باعث افزایش محتوای نیتروژن و پروتئین دانه و کاهش محتوای امیلوز دانه و افزایش کیفیت برنج شده استکلیدواژه ها
آمیلوز دانه، برنج، پروتئین دانه، کلروفیل متر دستی و کود نیتروژنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.