بررسی اثرعناصرریزمغذی رویZn) و منگنز Mn بروضعیت کلروفیل فلئورسنس درارقام مختلف گلرنگ

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_0823
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا یاری

موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذرونهال کرج

سیدعلی محمد مدرس ثانوی

اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران

علی سروش زاده

چکیده

به منظور بررسی اثر عناصر ریز مغذی منگنز و روی (Mn,Zn) بر وضعیت کلروفل فلئورسنس و پارامترهای مربوطه در گیاه گلرنگ آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس اجرا گردید. فاکتورها شامل: رقم در پنج سطح: محلی اصفهان، نبراسکا-10، us-10، ژیلا و اراک-118 و تیمارهای محلولپاشی عناصر ریز مغذی شامل: شاهد، آبپاشی، روی (Zn)، منگنز (Mn) و روی+ منگنز (Zn+Mn) بودند. جهت اندازه گیری کلروفیل فلئورسنس برگها، بر روی هر برگ گیره مخصوص استرس نصب شد تا نور به آنها نرسد، سپس با استفاده از دستگاه استرس متر میزان کلروفیل فلئورسنس آنها از طریق اندازه گیری پارامترهای حداکثر فلئورسانس (fm)، حداقل فلئورسنس (f0)، تغییرات فلئورسنس (fv)، کارایی شیمیایی فتوسیستم (fv/fm II)، متوسط زمان لازم برای رسیدن حداقل فلئورسنس به حداکثر آن (t1/2) تعیین گردید. در مقایسه بین ارقام در سطح 1% از نظر fv/fm در برگ تفاوت معنی داری مشاهده گردید. اما تفاوت معنی داری بین تیمارهای محلولپاشی مشاهده نگردید، بعلاوه در بررسی اثر متقابل رقم × محلولپاشی نیز در سطح 1% تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. درمقایسه بین ارقام بیشترین میزان کارایی فتوسیستم (fv/fm) II دررقم ژیلا مشاهده گردید و بعدازان به ترتیب رقمهای us-10 و اراک بیشترین میزان fv/fm را دارا بودند.

کلیدواژه ها

رقم، محلولپاشی، کلروفیل فلئورسنس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.