تاثیرسطوح نیتروژن بربرخی شاخصهای رشد واریته های گندمدرمرحله گیاهچه ای
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT11_0818
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 647
نویسندگان
کارشناسی زراعت
کارشناسی ارشد زراعت
هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
به منظور بررسی تأثیر نیتروژن بر روی برخی شاخص های رشد واریته های گندم در مرحله گیاهچه ای، آزمایشی با سه سطح نیتروژن 100، 200 و 300 کیلوگرم در هکتار و سه واریته گندم کاسگوژن، سای سونز و فین کان بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلخانه ای در دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. روند تجمع ماده خشک در کلیه تیمارها بصورت افزایش بود، هرچند اعمال 300 کیلوگرم نیتروژن در هکتار تأثیر منفی بر مقدار آن داشت. سرعت رشد محصول ابتدا افزایش بعد ثابت و در آخر کاهش داشت. کاربرد 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بیشترین مقدار سرعت رشد محصول را داشت، اگر چه میزان سطح برگ در بین دو تیمار 100 و 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در نقطه حداکثر یکسان بود (51/60 سانتی متر مربع بر بوته). بالاترین سرعت رشد نسبی و جذب خالص (085/0 گرم بر گرم بوته در روز و 018/0 میلی گرم بر گرم بوته در روز در نقطه حداکثر) متعلق به تیمار کودی 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بود. این پارامترهای با افزایش دوره رشد کاهش یافتند.روند تغییرات پارامترهای ذکر شده دربین واریته مشابه تیمارهای کود بود واریته فین کان درکلیه پارامترها برتر ازبقیه بود.کلیدواژه ها
نیتروژن، شاخص رشد، مرحله گیاهچه گندممقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.