مروری برنحوه افزایش درآمدهای پایدار شهرداری ها مبتنی بر توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF12_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدرالدین متولی

عضو هیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

محمدرضا قربانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

در سالهای اخیر یکی از معضلاتی که شهرداری های کشور با آن مواجه هستند تامین منابع مالی این سازمانهاست که اینمنابع درآمدی پایدار شهرداری ها نیستند . شهرنشینی و توسعه شهری یکی از پدیده های عمده دوران معاصر است.همانگونه که قرن گذشته را قرن انقلاب صنعتی نامیده اند، از قرن حاضر به عنوان قرن انقلاب شهری یاد می کنند. رشدشهرنشینی به مفهوم امروزی آن از کشورهای صنعتی آغاز شد و در نیمه دوم قرن بیستم به صورت پدیده ای جهان شمولدرآمد و بر شدت آن افزوده شد. به طوری که در فاصله زمانی ۱۹۵۵ تا ۱۹۹۰ میلادی، تنها جمعیت کشورهای در حال ۴میلیارد نفر افزایش یافته این افزایش جمعیت کشورهای در حال توسعه، در مناطق شهری آنها اتفاق افتاده است در کناررشد کمی جمعیت شهرنشین، تعداد شهرها در کشورهای در حال توسعه نیز به نحو بارزی افزایش یافته است. به موازاتافزایش تعداد شهرها و جمعیت شهری، یکی از مهمترین چالش هایی که پیش رو سیاستگذاران و برنامه ریزان شهری قرارگرفته چگونگی تامین مالی پایدار شهری و ارایه خدمات عمومی کافی. به شهروندان می باشد کاهش وابستگی درآمدیشهرداری ها به دولت، افزایش تقاضا برای بالا بردن بودجه شهرداری ها برای افزایش سطح رشد و توسعه اقتصادی شهرها بهویژه پس از استقرار شوراها، تشدید مسایل و مشکلات شهرها در نتیجه رشد جمعیت و مهاجرت به شهرها، ناپایداری درآمدشهرداری ها و وابستگی آن ها به ناپایدارترین منبع درآمدی،عوارض ساختمانی، شرایط کار را برای متولیان امور درشهرداری ها دشوار کرده است. وابستگی مالی، رشد جمعیت و مهاجرت به شهرها، شهرداری ها به شرایط رکودی و تورمیبازار و عدم برخورداری از منابع مستمر درآم دی، حداقل برای پاسخ گوئی به هزینه های دایمی، برنامه ریزی مالی و بودجهای میان مدت و بلندمدت شهرداری ها را مختل می کند . توجه به شیوه های نه چندان منطقی و غیرکارآمد و عدم پیروی ازضوابط شهرسازی و فروش غیرمنطقی تراکم، علی رغم بی اعتقادی بدنه کارشناسی به شیوه های ذکر شده، ایجاب می کندتا اهتمام بیشتری به مطالعه ساختار درآمدی شهرداری ها صورت گیرد و با ارزیابی نظام مالی و درآمدی آن ها، کمک موثریبه این نهاد فراگیر مردمی شود.

کلیدواژه ها

شهرداری، درآمد پایدار، توسعه، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.