نقش واسطه ای انگیزش پیشرفت تحصیلی در رابطه بین باورهای انگیزشی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزانمقطع متوسطه شهر انار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: ICPSE12_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه هادوی

کارشناسی ارشد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، انار، ایران

محمد احمدی ده قطب الدینی

دکترای روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، انار، ایران

سیدمحمدرضا میرعمادی

دانشجوی دکترای تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول ایران

خدیجه فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث مرکز آموزش عالی شهید باهنر تهران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف نقش واسطه ای انگیزش پیشرفت تحصیلی در رابطه بین باورهای انگیزشی و پیشرفت تحصیلیدانش آموزان مقطع متوسطه شهر انار صورت پذیرفت. روش این تحقیق با توجه به هدف از نوع تحقیقات کاربردی و با توجه بهنحوه گردآوری داده ها جز تحقیقات توصیفی است همچنین طرح تحقیق از نوع همبستگی است و با هدف تحلیل ماتریسواریانس کواریانس بین متغیرها انجام شد. جامعه آماری در این مطالعه کلیه دانش آموزان مشغول به تحصیل پایه یازدهم تادوازدهم مقطع متوسطه شهر انار در سال تحصیلی ۹۵ ۹۴ بود که به تعداد ۶۳۳ نفر بودند که، ۳۵۳ نفر دختر و ۲۸۰ نفر پسربودند. درتحقیق حاضر برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان( ۱۹۷۰ ) استفاده شد که با توجه به حجم جامعه۲۸۷ نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. در ابزار اندازه گیری از پرسشنامه های مقیاسانگیزش تحصیلی توسط والرند و همکاران ۱۹۸۹ و پرسشنامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری (MSLQ) توسط پینتریچو دیگروت ۱۹۹۱ استفاده شد. در این تحقیق، متناسب با متغیرهای مورد مطالعه و نوع دادههای جمع آوری شده، به منظورتوصیف آنان از شاخص های گرایش مرکزی، پراکندگی و توزیع نمره ها استفاده شد، در مرحله تحلیل آماری، با توجه به ماهیتمقیاس اندازه گیری که از نوع فاصله ای است و فرضیه های تحقیق برای تحلیل داده ها حسب مورد از روش های آماری ضریبهمبستگی پیرسون و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد رابطه بین خودکارآمدی با اضطراب امتحان، ارزش گذاری تکلیف،انگیزش درونی، انگیزش بیرونی، بی انگیزشی و پیشرفت تحصیلی مثبت و معنادار است. همچنین نتایج نشان داد رابطه بیناضطراب امتحان با ارزش گذاری تکلیف، انگیزش بیرونی، انگیزش درونی، بی انگیزش مثبت و معنادار است اما با پیشرفتتحصیلی رابطه معناداری ندارد. و رابطه بین ارزش گذاری تکلیف با انگیزش درونی، انگیزش بیرونی، و پیشرفت تحصیلی مثبتو معنادار است.

کلیدواژه ها

باورهای انگیزشی و پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.