تحلیل اثرات استفاده از کودهای شیمیایی بر محیط زیست و زمین های کشاورزی استان گیلان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای پژوهشی تحول آفرین در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: ANAMIS01_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سلیمانی

دانش آموز پایه یازدهم علوم تجربی منطقه لشت نشاء

مهسا ابراهیمی

دانش آموز پایه یازدهم علوم تجربی منطقه لشت نشاء

چکیده

کود شیمیایی یکی از ساخته های بشر است که علاوه بر مزایای خوبش در رشد سریع و پربار گیاهان و درختان دارای معایب فراوانی از جمله فرسایش خاک،کاهش PHخاک،آلودگی آب های زیرزمینی و... است .از این رو کارشناسان در تلاش اند تا پسماند های آلی تجزیه شده (کمپوست ) را جایگزین کودهای شیمیایی اوره،نیتراته و ... کنند.ا ستان گیلان یکی از استان های سر سبز و حا صلخیز کشور است که انواع زیادی از درختان میوه،گیاهان و ... در آن قابل کشت و برداشت هستند.از این رو خاک این استان نسبت به جاهای خشک و کویری کشور که کشت محصولات در آن ها به ندرت اتفاق می افتد، بیشتر در معرض آسیب هستند.برخی از محققان متوجه شده اند که کشاورزان به دلیل عدم آگاهی از اثرات کودهای شیمیایی از آنها ا ستفاده می کنند و این امر نه تنها به سلامت محیط زیست بلکه در انتها به سلامت خود انسان ها نیز آسیب هایی وارد می کنند.

کلیدواژه ها

محیط زیست ،کود شیمیایی ،کمپوست ،کشاورزی ارگانیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.