تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخص های رشد، بیان ژن های درگیر در ایمنی (لایزوزیم و فاکتور نکروز دهنده تومور-یک آلفا) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی (Danio rerio)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه تغذیه آبزیان، دوره: 5، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JANB-5-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 76
نویسندگان
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، تهران
چکیده
مطالعه حاضر برای ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر بیان ژنهای درگیر در ایمنی (لایزوزیم و TNF- ۱α) و اشتها (گرلین) در گورخر ماهی انجام شد. به این منظور ۹ جیره با سه سطح پروتئین (۲۵، ۳۰ و ۳۵%) و سه سطح چربی (۴، ۸ و ۱۲%) تهیه و ۱۳۵ قطعه بچه ماهی بهصورت گروههای ۵ تایی با میانگین وزن بدن (± انحراف معیار) ۰۲/۰ ± ۲۳/۱ گرم بهطور تصادفی در ۲۷ آکواریوم ۳۰ لیتری توزیع و ۳ بار در روز به مدت ۴ ماه تغذیه شدند. طرح آزمایش به صورت فاکتوریل بود و نتایج نشان داد با افزایش پروتئین جیره شاخصهای رشد (وزن نهایی، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و میزان بیان ژنهای ایمنی و اشتها در تیمار ۳۵% پروتئین افزایش معنیداری داشت (۰۵/۰p< ). شاخصهای رشد و بیان ژن لایزوزیم در تیمار ۱۲% چربی نسبت به دیگر تیمارها و بیان ژن گرلین در تیمار ۱۲% چربی نسبت به ۴% (۰۵/۰p< ) و بیان ژن TNF- ۱α با افزایش سطوح چربی جیره افزایش یافت (۰۵/۰p> ). اثر متقابل پروتئین و چربی نیز باعث افزایش شاخصهای رشد و بیان ژنهای ایمنی و گرلین شد (۰۵/۰p< )، بهطوریکه بالاترین میزان رشد و بیان ژن در تمامی ژنهای مورد بررسی در تیمار ۳۵% پروتئین و ۱۲% چربی مشاهده شد. یافتههای تحقیق حاضر مشخص کرد که پروتئین و چربی جیره میتوانند در بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و اشتها در گورخر ماهی نقش داشته باشند.کلیدواژه ها
گورخر ماهی, تغذیه, ایمنی, رشداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.