بررسی Invitro و Invivoاثرات 1- آلفا آنتی تریپسین موجود در دانه سویا و کنجاله سویا بر روی فعالیت آنزیم تریپسین

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_2057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1954
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مهریار

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

بهمن غلامحسین گودرزی

استادیار علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

نیما ایلا

استادیار علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

امروزه در صنعت پرورش دام و طیور دانه و کنجاله سویا به علت دارا بودن مقادیر بالایی از پروتئینها بطور گستردهای استفاده میشوند ولی بهعلت وجود ترکیبات ضد تغذیهای، بویژه 1- آلفا آنتی تریپسین در این دانه، محققین را به این فکر واداشته است که آیا در پی فرایند روغن کشی از دانهسویا 1- آلفا آنتی تریپسین در کنجاله آن باقی مانده است یا ساختار آن تخریب شده است. از اینرو در این مطالعه به دنبال پاسخ مناسب برای اینسوال هستیم. در این مطالعه ابتدا پروتئینهای گلبولار دانه سویا و کنجاله سویا استحصال، سپس ظرفیت مهاری تریپسین این عصارهها اندازهگیری شد همچنین با استفاده از الکتروفورزSDS-Page,تنوع پروتئینی این عصارهها با یکدیگر مقایسه شدند. در ادامه آزمایشیinvivo به صورت طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 8 حیوان در هر تیمار بر روی 24 سر خرگوش 40 روزه اجرا شد. تیمارهای آزمایشی دارای مواد خوراکی و مغذی یکسان بودند اما منبع تامین پروتئین در آنها متفاوت بود که شامل 1 جیره حاوی دانه سویا 2 جیره حاوی کنجاله سویا و 3 جیره کنترل که از پودر ماهی جهت تأمین پروتئین جیره استفاده شد. نتایج حاصل از تستTIC نشان دهنده وجود مقادیر بالایی از 1- آلفا آنتی تریپسین در دانه وکنجاله سویا بوده، همچنین وجود باندهای مشابه در الکتروفورز عصارههای دانه و کنجاله سویا بیانگر این مطلب است که در طی فرآیند روغن کشی مقادیر بالایی از 1- آلفا آنتی تریپسین بدون تخریب باقی مانده است. نتایج حاصل از مطالعاتInvivo نشان میدهد که در تیمارهای تغذیه شده با دانه سویا و کنجاله سویا کاهش رشد معنیداری نسبت به گروه کنترل داشتهاند

کلیدواژه ها

آلفا آنتی تریپسین، آنزیم تریپسین، کنجاله سویا، خرگوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.