ضرورت و آثار الحاق ایران به کنوانسیون ۲۰۰۲آتن راجع به حمل مسافر و بار آنها از طریق دریا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوریهای نوین در علوم انسانی، مدیریت و بازاریابی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF06_344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین همتی مامو

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

الهام نوری

استاد گروه حقوق بین الملل ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،تهران،ایران

چکیده

رشد سریع اقتصادی ایران در اواسط قرن گذشته از یک سو و کثرت مبادلات تجارتی دریایی بین ایران و سایر کشور ها از سوی دیگر سبب شد که قانونگذار ایرانی مقرراتی را در خصوص حمل و نقل دریایی به تصویب برساند. و الحاقاتی نیز در خصوص ایران و پیوستن به کنوانسیون های بین الملل در این راستا وجود دارد که یکی از آنها کنواسیون ۲۰۰۲ آتن می باشد که پیوستن و یا عدم پیوستن ایران به آن می تواند آثار بسیاری را به دنبال داشته باشد . با اینکه امروزه بر اثر پیشرفت های سریع صنعت ی اکثر حمل و نقل های داخل ی و بین المللی از طریق هوا و زمین صورت می گیرد. با وجود این هنوز جابجایی مسافر از طریق دریا به ویژه در مسافرت های کوتاه یا سفرهای تفریحی دریایی از سهم قابل توجهی در حمل و نقل ها ی داخلی و بین الملل ی برخوردار است . از آنجا که در این قراردادها یک طرف قوی تر و طرف دیگر ضعیف تر است اصلی ترین سوالی که در اینجا به ذهن می رسد این است که ضرروت الحاق ایران به کنوانسیون ۲۰۰۲ آتن در خصوص حمل مسافر از طریق دریا چیست و چه پارامترهایی دارد؟ علاوه بر اینها یافته های پژوهش حاکی از آن است که در صورت الحاق ایران به کنوانسیون مزبور آثار متفاوتی در زمینه دیه مسافر،حمل و نقل از طریق دریا ،قراردادهای حمل و مسئولیت متصادی به بار خواهد آمد که در پژوهش حاضر در پی بررسی موضوع حاضر با روش گرد آوری کتابخانه ای می باشیم .

کلیدواژه ها

حمل و نقل ،کنوانسیون ۲۰۰۲ آتن ، تجارت دریایی ،مسافر ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.