نقش زنان در باستان شناسی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوریهای نوین در علوم انسانی، مدیریت و بازاریابی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF06_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز حبی اروانق

کارشناسی ارشد باستان شناسی ،گرایش پیش از تاریخ ، دانشگاه محقق ، شهر اردبیل

چکیده

برای بررسی نقش زنان در باستان شناسی ایران لازم است به سیر تاریخی شکل گیری و تحلیل رویکردهای زنان در دانش باستان شناسی و اهمیت آن در گسترش چارچوب های دانش مزبور و ارائه قابلیت های تحلیلی نوین پرداخته شود. این مقاله به بررسی و شناسایی زنانی می پردازد که در روزگار گذشته ، دست به مطالعه ، تحقیقات یاحفاری باستانشناسی در مناطق مختلف ایران زده و نتایج حاصله در بررسی های خویش را به ثبت رساندهاند. زنان باستانشناسی که به تنهایی یا همراه با همسرانشان، رنج شرایط سخت اجتماعی و ... راتحمل کرده و به کاوش و مطالعات باستانشناسی و تاریخی پرداختند، و اگرچه تعدادشان اندک است ، اما نتایج حاصله از چنان ارزشی برخوردار است که امروزه بسیاری از مورخان، باستانشناسان، جامعه شناسان ومردمشناسان در راستای پژوهش های خود به دست آوردهای موصوف، مراجعه می کنند.

کلیدواژه ها

باستان شناسی ، زنان ، ایران باستان ، تساوی حقوق ،مطالعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.