جایگاه محیط زیست در تدوین و اجرای قواعد و مقررات حقوق تجارت بین الملل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوریهای نوین در علوم انسانی، مدیریت و بازاریابی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF06_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید بذرپاچ

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد

مسعود سلیمانی

کارشناسی ارشد تجارت بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک

چکیده

گسترش تجارت جهانی مسئله ارتباط بین تجارت و محیط زیست را مطرح کرده است . بسیاری از خسارتهای زیست محیطی معلول حجم فزاینده فعالیت های اقتصادی جهانی است که تجارت بین الملل یک بخش رو به رشد آن را تشکیل می دهد و به این دلیل اهمیت بسزایی در تغییرات محیط زیستی پیدا نموده است . همانطور که جهانی شدن اقتصاد به پیش می رود و ماهیت جهانی بسیاری از مسائل زیست محیطی نیز بیشتر آشکار می گردند، اصطحکاک بین سیستم های حقوقی چندجانبه و سیاست های حاکم بر تجارت و محیط زیست نیز اجتناب ناپذیر گردیده است . ارتباط تجارت و محیط زیست چند جانبه ، پیچیده و مهم می باشد. حقوق تجارت بین الملل و حقوق بین الملل محیط زیست بیانگر دو مجموعه متمایز حقوق می باشند. حقوق تجارت در سازمانها و اسنادی از قبیل سازمان تجارت جهانی و قراردادهای تجاری دو جانبه و منطقه ای ملی انعکاس پیدا کرده و حقوق بین الملل محیط زیست در معاهدات محیط زیستی چند جانبه و سازمانهای بین المللی و به تبع آنها قوانین ملی انعکاس پیدا نموده است . این دو سیستم حقوقی به طور غیر قابل اجتناب بر یکدیگر تاثیر می گذارند. نقش دولت ها، سازمانهای بین المللی ، سازمانهای غیردولتی ، بخش های محلی ، منطقه ای، خصوصی و سایر بخش هاخصوصا سازمان تجارت جهانی در مسائل مرتبط با تجارت و محیط زیست قابل ملاحظه است . در همین راستا هدف از این پژوهش بررسی جایگاه محیط زیست در تدوین و اجرای قواعد و مقررات حقوق تجارت بین الملل برای دستیابی به جهانی با وضعیت زیست محیطی مطلوب و در نهایت تحقق توسعه پایدار است . این پژوهش در همین راستا نتیجه می گیرد که با وجود این که در شمار موافقت نامه های کنونی سازمان جهانی تجارت موافقت نامه خاصی درباره ارتباط مسائل زیست محیطی و تجارت جهانی وجود ندارد. با این حال، این امر به مفهوم عدم توجه کلی سازمان جهانی تجارت به مقوله محیط زیست و حفاظت از آن نیست . اما این کافی نیست و می بایست یک موافقتنامه خاص درباره ارتباط مسائل زیست محیطی و تجارت جهانی ، یک سازمان بین المللی محیط زیست ، اتخاذ سیاست ها و تدابیر کاربردی و مناسب و اجرای دقیق و نظارت کامل بر این ها و ضمانت اجراهای معقول در صورت عدم رعایت آنها و سایر پیشنهادات ارائه شده در این پایان نامه مورد توجه و اجرا قرار گیرد.

کلیدواژه ها

حقوق بین الملل محیط زیست ، حقوق تجارت بین الملل ، سازمان تجارت جهانی ، تجارت آزاد، محیط زیست ، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.