مدیریت پسماند در شهر هوشمند با روش مبتنی بر اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی مهندسی، تکنولوژی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF05_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش قلی زاده

کارشناس ارشد عمران گرایش خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

مژگان خوش نظر

مهندس کشاورزی گرایش آب، دانشگاه گیلان

چکیده

امروزه بسیاری از کشورها به منظور ارتقا پایداری و کیفیت زندگی مورد نیاز جوامع خود، در حال نهادینه کردن مفهوم شهر هوشمند و اجرای برنامه هایاینترنت اشیا می باشند که از مولفه های شهر هوشمند پشتیبانی می کند. این فناوری با نصب سنسورها و اتصال آنها به اینترنت از طریق پروتکل هایخاصی به منظور مبادله اطلاعات و ارتباطات به شناخت هوشمندانه، موقعیت، ردیابی، نظارت و مدیریت می پردازد. برنامه ریزی برای شهر هوشمندجهت بهبود بهره وری، پایداری، کیفیت زندگی و برابری ضروری است. یکی از مشکلات مهم زیست محیطی، تولید انبوه پسماندهای جامد شهریمی باشد که با توجه به رشد روزافزون جمعیت، افزایش و تنوع محصولات و کالاهای مصرفی، روند صعودی مصرف گرایی در بین شهروندان شاهدتولید میلیو نها تن زباله در کشورمان هستیم، بنابراین سرانه پسماند خانگی در کشور ما رو به افزایش است. مدیریت پسماند یکی از مسائل اساسیدر بسیاری از شهرهای امروزی به دلیل هزینه خدمات و مشکل نگهداری زباله در محلهای دفن زباله است. فناوری مبتنی بر اینترنت اشیا در اینحوزه ممکن است منجر به صرفه جویی قابل توجه و مزایای اقتصادی و اکولوژیکی شود. استفاده از کانتینرهای مواد زائد هوشمند که سطح بار راشناسایی کرده و امکان بهینه سازی مسیر کامیون ها را فراهم می کند، می تواند باعث کاهش هزینه جمع آوری زباله و بهبود کیفیت بازیافت شود.برای مدیریت پسماند هوشمند، اینترنت اشیا باید دستگاه ها را به یک مرکز کنترل متصل کند که در آن یک نرمافزار بهینه سازی، داده ها را پردازشنموده و مدیریت بهینه ناوگان کامیون را تعیین می کند.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، مدیریت پسماند، اینترنت اشیا، سنسور، توسعه پایدار، محیط زیست پایدار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.