مدل توسعه و تکامل ساختار فضایی ایننوپلیس دایدوک: از شهرک علم تا اکوسیستم نوآورانه

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی، دوره: 25، شماره: 76
  • کد COI اختصاصی: JR_JGSKH-25-76_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حافظ مهدنژاد

Seyyed Jamaluddin Asadabadi University

احمد زنگانه

،ثاقشد

چکیده

ایننوپولیس دایدوک به عنوان نماد درخشان علم و فناوری، نماد و قلب فعالیت های تحقیقاتی کره جنوبی، اکنون به یک مرکز جهانی نوآوری تبدیل شده و بواسطه موسسات تحقیقاتی و دانشگاه ها، دارای امکانات بسیار مناسبی برای تجاری سازی فناوری در بخش های صنعتی تخصصی مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، است. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر، تبیین مدل توسعه و تکامل ساختار فضایی ایننوپلیس دایدوک جهت بهره­گیری از دستاوردها و تجربیات آن برای توسعه دانش­بنیان در کشور است. روش پژوهش، توصیفی –تحلیلی و از نوع توسعه­ای است. از روش تحلیل محتوا برای تحلیل داده­ها استفاده شده است. نتایج بیانگر آن است که ایننوپولیس دایدوک برای تحقق اهداف عملیاتی خود، به پنج منطقه( با مساحت ۲۷/۷۰ کیلومتر) متشکل از منطقه ۱ به عنوان مجتمع تحقیقاتی دایدوک؛ منطقه ۲، سایت یکپارچه شرکت­های سرمایه­گذاری با فناوری پیشرفته؛ منطقه ۳ مکان تمرکز مجتمع­های صنعتی؛ منطقه ۴ به عنوان کمربند تجارت علمی بین­المللی و سایت توسعه آینده و در نهایت منطقه ۵ منطقه توسعه صنعت دفاع ملی متشکل تقسیم می­شود. حدود ۱۱ درصد از تمام محققان سطح دکترا در کره، در ایننوپولیس دایدوک مشغول هستند. در حال حاضر، ۲۲۰۰۰ محقق و کارمند در حال انجام تحقیقات در زمینه های پیشرفته هستند و ۱۰ درصد از نیروی انسانی پژوهشی کره در ایننوپولیس دایدوک است­. ۳۰ موسسه با بودجه دولتی، شش دانشگاه، بیش از ۴۰۰ مرکز تحقیق و توسعه شرکتی و بیش از ۱۲۰۰ شرکت فناوری پیشرفته  در این سایت قرار دارند. کسب­و­کارهای ریسک­پذیر بیش از ۹۴ درصد از کل شرکت­ها را تشکیل می­دهند. مراحل گسترش فضایی ایننوپولیس دایدوک متشکل از تاسیس شهرک علمی دایدوک(۱۹۹۳-۱۹۷۳)، ایجاد نوآوری(۱۹۹۳-۱۹۹۷)، تشکیل خوشه نوآوری (۱۹۹۸-۲۰۰۳) و مرحله رشد خوشه نوآوری (۲۰۰۴ تا کنون)، است. در مجموع، مدل توسعه و تکامل ایننوپولیس دایدوک مشتمل بر مرحله اولیه (مدل پارک علمی)؛ مرحلهتوسعه (مدل تکنوپولیس) و مرحله بلوغ (مدل خوشه­ای نوآوری) است.

کلیدواژه ها

Science Park, Technopolis, Innovation Cluster, Daedeok Innopolis, South Korea, پارک علمی، تکنوپولیس، خوشه نوآوری، ایننوپلیس دایدوک، کره جنوبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.