چالشها و فرصتهای فراروی طرح توسعه کشاورزی :مورد استان لرستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0938
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی

سعید غلامرضایی

استاد یار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

چکیده

کشاورزی اساس فعالیتهای اقتصادی روستاهای استان لرستان را شکل میدهد. امروزه این بخش با مشکلاتی همچون پایین بودن درآمد،سرمایه گذاری اندک وبهره وری پایین روبرو است. استراتژی تزریق اعتبارات وتسهیلات بانکی با توجه به ماهیت بخش کشاورزی و ضرورت ایجادشرایط لازم برای بهره وری از امکانات و قابلیتهای موجود در روستاها میتواند نقش مؤثری در توسعه بخش کشاورزی وایجاد وگسترش فرصتهایشغلی در این بخش گردد. یکی از برنامه های مبتنی بر بهبود وضعیت بخش، طرح توسعه بخش کشاورزی می باشد که در سال 1390 با هدف توسعه بخش وایجاد فرصتها ی شغلی در استان با اعتبار اولیه 1390 میلیارد اعتبار تسهیلاتی برای این سال به اجرا درآمد .این بررسی با هدف مروری بر رونداجرای طرح یاد شده در استان لرستان و بررسی فرصت ها ،چالشها ومشکلات اجرایی طرح به صورت مطالعه کتابخانه ای و مشاوره و مصاحبه با دستاندر کاران و متقاضیان انجام شده است. با توجه به موفقیت کمی طرح در استان و انتخاب لرستان به عنوان استان پیشرو در پرداخت 100 درصد اعتباردریافتی به متقاضیان ، ضروری است تا به بررسی روند اجرای آن ومشکلات موجود پرداخته شود. نتایج این بررسی نشان داد که در روند اجرای طرح یاد شده، مشکلاتی در سه بخش سیستم بانکی ، متولیان و برنامه ریزان دولتی و متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی مشاهده میشود که ضروری است تا بابرنامه ریزی منسجم به رفع این مشکلات همت گمارد .علاوه براین با توجه به گستردگی طیف پذیرش درخواست متقاضیان در کلیه امور مرتبط با بخشکشاورزی، انجام مطالعات استعداد یابی و بر اساس آمایش سرزمین، سوق دهی طرح در راستای توسعه قطبی نمودن بخش کشاورزی استان وتولید محصولات قابل صادرات و دارای برند بومی ، پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

طرح توسعه بخش کشاورزی، استان لرستان، تسهیلات بانکی ، توسعه کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.